Hainler Yine Tuzak Kurdu: 3 Şehit!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda seyir halindeki zırhlı aracın geçişinde meydana gelen patlamada 3 uzman çavuş şehit oldu, 1 polis ve 1 uzman çavuş yaralandı.

27.12.2015-17:15 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Hainler Yine Tuzak Kurdu: 3 Şehit!

Edinilen bilgiye göre, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik kuvvetleri tarafından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Bugün sürdürülen operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirilirken, sokağa çıkma yasağının başladığı günden itibaren öldürülen terörist sayısının 148'e ulaştığı belirtildi.

Devam eden operasyonlarda teröristler tarafından döşenen patlayıcının zırhlı araç geçişinde patlaması sonucu 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu belirtildi. Patlama sırasında 1 polis ve 1 uzman çavuşun yaralandığı öğrenildi.

İlçede operasyonların tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgide, Şırnak'ın Cizreilçesi Nur Mahallesi'nde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği belirtilerek, saat 14.40'ta zırhlı kobra aracının geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatıldığı kaydedildi.

Patlamada, 3 askerin şehit olduğu, 1'i asker 1'i polis 2 güvenlik personelinin ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

ŞEHİT ATEŞİ ERZURUM'A DÜŞTÜ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit olan 26 yaşındaki 1 çocuk babası Uzman Çavuş Kadir Kayveni'nin, Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Çayköy Mahallesi'nde bulunan ailesine acı haber ulaştı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bugün PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombayı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan 3 uzman çavuştan 26 yaşındaki Kadir Kayveni'nin Erzurum'daki ailesi, kara haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi akşam saatlerinde ilçe komutanı aileye söyledi. Şehidin kız kardeşi ve annesi üzüntüden fenalaşınca, kapıda hazır bulunan ambulansta bir süre tedavi gördüler. Kayveni ailesinin 4 çocuğundan biri olan evli ve bir çocuk babası 26 yaşındaki Kadir Kayveni'nin 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı bildirildi.

Şehidin eşinin Cizre'de ve oğlunun 1 yaşında olduğu öğrenildi.

Öte yandan Şehit Uzman Çavuş Kadir Kayveni'nin babasını 50 günlükken kaybettiği ve yetim büyüdüğü belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal