Hafter'i Protesto Etmek İçin Libya Halkı Bingazi'de Sokağa Döküldü

Hafter Bingazi'deki eylemler sırasında kontrol noktalarındaki petrol tesisleri kapatmasıyla devam eden eylem sürecini halk sokaklara dökülerek protestolara devam etti.

11.09.2020-10:21 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-10:49) Hafter'i Protesto Etmek İçin Libya Halkı Bingazi'de Sokağa Döküldü

Hafter'in 9-10 ay boyunca el koyduğu petrol ofislerinin işletimi durması üzerine halkın geçim kaynakları kısıtlandı. Akabinde başlayan geçim sıkıntısı Libya halkını sokağa döktü. Darbe girişimi ile başlayan Hafter'in bu işgaline tepkiler Hafter posterlerini yakarak şiddeti yüksek protestolarla devam etti.

Gayrımeşru silahlı bir örgütlerin başı olan Halife Hafter kontrolünde olan Bingazi halkının isyanlarıyla gece boyunca devam etti. Durma noktasına gelen yaşamsal istikrar gücü şiddetli protestolara sebep oldu. 

Yerel basında ve sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlardan yansıyan bilgilere göre patlatılan araba tekerleri ve yakılması ile devam etti .

Darlaşan yaşam şartları halkın elektrik, su, artan pahalılık, ödemelerin geç yapılması ve aniden yükselen hayat pahalılığı şiddete dönüştü. 

'YAŞASAK DA ÖLSEK DE SADECE ONURUMUZU İSTİYORUZ'

Pankartlarla devam eden protestolarda "Yaşasak da ölsek de sadece onurumuzu istiyoruz", "Devrim, devrim, ey Bingazi! Servetini çaldılar umut kalmadı" ve "Petrol tesislerini açın!" minvalindeki yazılarla devam etti.

Bu olaylardan sonra ekonomide küçülme yaşayan Libya 10 milyon dolar zarara uğradığı da kaydedilen bilgiler arasında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal