Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

Koronavirüs vakalarının artması nedeniyle tedbirler artırılırken uzmanlar sosyal mesafe ve maske konusunda uyarmaya devam ediyor. Gelinen son noktanın ardından 'Hafta sonu yasak var mı?' sorusu yeniden gündeme geldi. Koronavirüs yasaklarına dair detaylar haberimizde...

08.09.2020-13:35 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-15:00) Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

Çin'den tüm dünyaya yayılan yeni tip Covid-19 salgını hayatı olumsuz etkilerken son dönemde vaka sayılarında büüyk bir artış yaşanmaya başladı. Ölüm sayılarının arttığı son günlerde herkes tedirgin olurken kısıtlamalar olup olmayacağı hakkında araştırmalar başladı.

65 YAŞ ÜSTÜNE GELEN KISITLAMA

Yaz ayı nedeniyle kalabalık gidilen tatiller ve memeleket ziyaretleri gibi toplu etkinlikler vaka sayısının artmasındaki en büyük etken olarak gösteriliyor. İlk olarak 65 yaş ve üstüne gelen yasaklar ve ardından kına, sünnet gibi organizasyonların iptal edilip düğünlerin sadece 1 saate indirilmesi gibi kısıtlamalar tehlikenin boyutunu göstermeye başladı.

HAFTA SONU YASAK VAR MI?

Tüm yaşanan bu gelişmelerin ardından 'Hafta sonu yasak var mı' sorusu yeniden gündeme geldi. Peki, 'Hafta sonu yasak var mı?' yanıtını sizin için haberimizde detaylara yer verdik.

SAĞLIK BAKANLIĞI VE BİLİM KURULU ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Hürriyet'in haberine göre, Ankara ve 7 ilde artan vakaların ardından yeni önlemler için Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu çalışmalara başladı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İL VE İLÇE BAZLI GELEBİLİR

Edinilen bilgilere göre artan vakaların ardından yapılan çalışmalarda hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelebilir. Sokağa çıkma yasağının ilçe bazlıda uygulanabileceği öğrenildi.

PARK, PİKNİK ALANLARI, AVM VE RESTORANLAR HAKKINDA YENİ DÜZENLEME

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun yürüttüğü ortak çalışma kapsamında salgını önlemek amacıyla park, piknik alanlarına girişin yasaklanması, AVM girişlerinin sıkı kontrol edilmesi, restoranların sadece açık alanlarda servis yapması gibi konular yer alıyor. Değinilen başka bir konu ise sokaklarda sosyal mesafe kurallarına uyulmaması ve maske sorununun üzerinde duruluyor.

DÜĞÜNLER DEĞİL, TATİLE GİDENLER DE SORUMLU

Uzmanlar özellikle Ankara'da yaşanan vaka artışının sadece düğünlerin neden olmadığını ifade ederken yaz tatilinde sahillere ve memleketine gidenlerin de etkilediğini belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI VAKA ARTIŞININ NEDENLERİNİ ARAŞTIRIYOR

Sağlık Bakanlığı ise başta Ankara olmak üzere Türkiye genelinde artan vaka sayılarının artış nedenlerini araştırmaya başladı.

ARAŞTIRMA SONUCUNA GÖRE KORONAVİRÜS ÖNLEM HARİTASI ÇİZİLECEK

Yapılan araştırmaların sonucuna göre koronavirüs kapsamında alınacak olan önlemlerin haritası çizilecek. Vaka artışına göre il ve ilçe olarak yapılacak olan kısıtlamalara karar verilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal