Hafta Sonu Yasağında Fırın, Market, Bakkal ve Kasap Hangi Saatlerde Açık Olacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 şehrin valiliğine 'Sokağa Çıkma Kısıtlamaları' konulu genelge yollandı. Genelgeye göre, sınırlamanın olduğu cumartesi ile pazar günleri market, fırın, bakkal, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 arasında açık olacak.

01.12.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-09:38) Hafta Sonu Yasağında Fırın, Market, Bakkal ve Kasap Hangi Saatlerde Açık Olacak?

İçişleri Bakanlığınca 81 şehrin valiliğine 'Sokağa Çıkma Kısıtlamaları' konulu genelge yolladı. Yeni bir karar verilinceye dek, sınırlama kapsamında hafta içi ve hafta sonu ekmek üretimi yapılan fırın/unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin ekmek satan bayileri faaliyetlerine devam edecek. Lokanta ile restoranlar cumartesi - pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında yalnızca paket servisi ile hizmet verebilecek.

KİMLERE YASAK YOK?

Sınırlamanın olduğu cumartesi - pazar günleri market, manav, kasap, bakkal ve kuruyemişçiler 10.00­17.00 saatleri arasında açık olacak, vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında olanlar dışında) zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasıyla kısıtlı olmak ve araç kullanmamak koşuluya (engelli vatandaşlarımız dışında) adreslerine en yakın market, manav, kasap, bakkal ve kuruyemişçilere gidebilecek.  Aynı saat aralığında bakkal, market, manav, kuruyemişçiler, kasap ve online sipariş siteleri evlere/adrese servis yaparak hizmet sunabilecek.

DAĞITIM ARAÇLARIYLA SOKAK ARALARINDA EKMEK SATIŞI YAPILAMAYACAK

Cumartesi - Pazar günleri ekmek üretilen fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri hizmet sunacak (Bu iş yerlerinde yalnızca ekmek ve unlu mamul satışı yapılacak.).

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında olanlar dışında) ekmek ile unlu mamul gereksinimlerinin karşılanması ile kısıtlı olmak ve araç kullanmamak koşuluyla (engelli vatandaşlarımız dışında) evlerine yürüme uzaklığında olan fırına gidip ihtiyaçlarını giderebilecekler. Fırın ile unlu mamul ruhsatlı işyerlerinin ekmek dağıtım araçlarıyla yalnızca market ile bakkallara ekmek servisi yapılacak, ekmek dağıtım araçları ile sokak aralarında asla satış yapılmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal