Hac İşlemleri Ertelendi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 senesi hac ödemeleri taksitleri ile hac işlemlerini ikinci bir duyuruya kadar durdurdu.

27.03.2020-09:36 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-10:24) Hac İşlemleri Ertelendi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 senesi hac ödemeleri taksitleri ile hac işlemlerini ikinci bir duyuruya kadar durdurdu.

Suudi Arabistan'ın, coronavirüs salgını sebebiyle umre ziyaretlerini geçici olarak ertelemesi ve umre ziyaretlerinin geçici olarak ertelemesinin akabinden, Diyanet İşleri Başkanlığı, internet sayfasından 2020 senesi hac ödemeleriyle alakalı duyuru paylaştı.

"HAC ÖDEMELERİ İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR ERTELENMİŞTİR"

"Hac Ödemeleri İkinci Bir Duyuruya Kadar Ertelenmiştir" başlığıyla verilen duyuruda 2'nci ve 3'üncü taksit ödemeleriyle ilgili "2020 yılında hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptırıp ilk taksit ödemelerini yaparak 2'nci ve 3'üncü taksit ödemelerini henüz yapmayan hacı adaylarımızın taksit ödemeleri ve hac ile ilgili iş ve işlemler ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir. Hac ile ilgili iş veişlemler de (hacı adaylarımızın eğitimleri, valiz, kitap, malzeme dağıtımı, görevli seçimi ve eğitimi gibi konular) ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

UMRECİLERİN ÜCRETLERİ GERİ ÖDENECEK

İnternet sayfasında aynı zamanda umre turları iptal edilen umrecilere ücretleri geri ödeme işlemlerinin nasıl yapılacağına dair bir duyuruya da yer aldı.

Duyuruda, coronavirüsten korunmak ve dağılmasını önlemek amacıyla umre turlarının ileri bir tarihe alınması üzerine, bir takım kafilelerin umre vizelerinin alınmasına rağmen iptal edilmek zorunda kalındığı belirtildi.

Umre vizeleri alınmış olan ve turları iptal edilen umre yolcularından vize ücreti kesintisi olmadan ücretlerinin geri ödeneceği belirtilirken, coronavirüs önlemleri doğrultusunda umreye gidemeyen vatandaşların ücret geri ödemelerinin IBAN hesabına gönderilmesi için talep sayfası açıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal