Haberin Namusu ve Haber Hırsızlığı

Medya kuruluşları sürekli birbirinden haber alır. Ve Aldığı haberin kaynağını belirtir. Bu çok normaldir. Ne var ki bir medya kuruluşunun yayımladığı 'ÖZEL HABER'i günler sonra kendi özel haberiniz olarak yayımlamak, Hırsızlıktan da öte bir durumdur.

28.10.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-11:27) Haberin Namusu ve Haber Hırsızlığı

Haber365.com.tr olarak, yaptığımız özel ve özgün haberlerle, internet medyacılığında okurun ciddi bir ilgi ve takdiriyle karşılaşıyoruz. Özellikle “Sıcak bölge”lerde free lance çalıştığımız muhabirler ve bizzat İstanbul merkezimizden bölgeye gönderdiğimiz muhabir/editörlerimiz yüzde yüz ölüm tehlikesini göze alarak, haberin en doğru halini sizlere aktarma çabası içerisindeler sürekli.

Özellikle iç çatışmalar ve savaş bölgelerinde ilk haberlerin ve görüntülerin bizden yayılması, gazetecilik refleksimizin birer somut delilleridir.

Suriye, Libya, Akdeniz ve Karabağ’dan geçtiğimiz bir kısım haber ve görsellerin medyamız tarafından kaynak belirtilerek kullanılması bizim için sadece mesleki bir keyif ve iftihar vesilesi oldu.

Özellikle Fransa ve Macron ile ilgili gelişme ve yorumlarımızı, özellikle geleneksel medya gruplarının bizden bir hafta sonra bu yorumlarımızı alıp yayımlamaları yine bizi mutlu eden gelişmeler olmuştur.

Ancak son olarak, PKK’nın ölüm listesinde olan bir editörümüzün ölümü göze alarak PKK’nın cirit attığı Erbil’de örgütün kirli bir olayını deşifre etmesi ile ilgili emeğe saygısızlık bize bu açıklamayı zorunlu kılmıştır.

Türkiye’nin en büyük haber kanalı olan CNN Türk’ün günler önce yayımladığımız özel haberimizi iki gün sonra kendi özel haberi olarak yayımlaması mesleki olarak bizi utandırmıştır.

Sayfamızın altında, bütün haberlerimizin kaynak belirtilerek kullanılabileceğini belirtiyoruz. Yaklaşık bir hafta önce Kuzey Irak’tan muhabir/editörümüze gelen çok önemli bir istihbari bilgi kelimenin tam anlamı ile korkunçtu.

PKK terör örgütü, Erbil Başkonsolosumuz ve konsolosluk çalışanları yanısıra bölgede yatırımları  ve ofisleri olan Türk iş adamlarına yönelik suikast teşebbüs hazırlığı yapmıştı. Tam eyleme geçmek üzereyken, MİT’in istihbari desteği ile Barzani’ye bağlı güvenlik görevlileri tarafından tutuklanmışlardı. Bu olayı doğrulatmak ve yeni bilgiler elde etmek için, bir medya kuruluşunun yapması gerekenleri yaptık ve olay yerinde araştırma çalışmasına girdik.

Buna rağmen hem zaman, hem de finansal maliyet üstlenerek ve hepsinden en önemlisi editörümüzün duyduğu haberi ve kaynağından doğrulatmak için ölümü göze alarak PKK bölgesinde araştırmaya başladı. Hem Kürt Bölgesel Yönetimin güvenlik birimleri hem de terör örgütünün Irak’taki uzantıları ile görüşüp olayı doğrulattı. Ve haber365.com.tr olarak bu haberimizi 26 Ekim’de yayımladık.

Ne var ki bir gün sonra akşam (27 Ekim) bülteninde CNN Türk haber kanalı onca emek harcayarak yayımladığımız haberi kendilerinin özel haberi olarak yayımladı.

Bu emek hırsızlığını bugün (28 Ekim) de sürdürdü.

Türkiye’nin en büyük haber kanalı olan CNN Türk’ün yönetim kadrosunun bu ucuz emek hırsızlığından haberdar olmadıklarını düşünerek gereğini yapmalarını kamuoyu önünde kendilerinden istemekteyiz.

www.haber365.com.tr Yayın Kurulu

Barzani Yönetimi PKK’nın Türkiye Erbil Başkonsolosluğu’na Saldırısını Engelledi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal