Güney Kıbrıs'tan Doğu Akdeniz Açıklaması: Türkiye'yi Engelleyin

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki egemenliğinden rahatsız olan ülkelerin sayısı artmaya devam ediyor. Yunanistan'dan sonra Güney Kıbrıs Rum Kesimi de köşeye sıkıştı ve AB'ye seslenerek, "Türkiye'yi engelleyecek donanma kurulmalı." çağrısında bulundu.

22.06.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:39) Güney Kıbrıs'tan Doğu Akdeniz Açıklaması: Türkiye'yi Engelleyin

Türkiye'nin Libya politikası doğru yolda ilerlemeye devam ederken, bölgedeki egemenliği de birçok ülkeyi rahatsız etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan'ın yaptığı, "Türkiye'yi engelleyin." çağrısına Güney Kıbrıs Rum Kesimi de katıldı. 

Köşeye sıkışan Rumların  Savunma Bakanı Savvas Angelidis AB'nin eteğinin altına girdi. AB'nin Doğu Akdeniz'de bir donanma bulundurması gerektiğini söyleyen Angelidis, "Böylece Türk planlamalarının frenleneceğini ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki davranışını keseceğini düşünüyorum." dedi.

KORKAN AVRUPA BİRLİĞİNE SIĞINIYOR

Angelidis yaptığı açıklamada; Yunanistan, Fransa, İtalya, Mısır ve İsrail gibi ülkelerle sürekli temas halinde olduklarını söyledi ve "İstediğimiz üye ülkelerin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarının AB çıkarları olarak nitelendirilmesidir." dedi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta benzer açıklamaları Yunanistan hükümeti de yapmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal