Güney Kıbrıs Rum İdaresi'nden Doğu Akdeniz Açıklaması

Oruç Reis sismik araştırma gemisi için Doğu Akdeniz'de NAVTEX ilan edilmesiyle telaşa kapılan Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) AB ülkelerine sığındı. Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Hristodulidis, Doğu Akdeniz’deki Türkiye'ye karşı bir Avrupa filosunun oluşacağını dile getirdi.

14.08.2020-14:28 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-14:38) Güney Kıbrıs Rum İdaresi'nden Doğu Akdeniz Açıklaması

Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in gerçekleştireceği sondaj çalışmaları çerçevesinde Doğu Akdeniz’de yeni bir Navtex ilan etmesinin ardından telaş yapan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi destekçi sayısını arttırmaya gayret gösteriyor. Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Doğu Akdeniz’deki Türkiye'ye karşı bir Avrupa filosunun oluşacağını dile getirdi.  Doğu Akdeniz'de yalnızca Fransa'nın yer almayacağını ifade eden Hristodulidis, 'Fransa'nın yanında tüm Doğu Akdeniz’e dağılacak AB üyesi başka ülkeleri de göreceğiz' şeklinde konuştu.

FRANSA İLE TÜRKİYE'YE MESAJ

Fransa ile son zamanlarda askeri tatbikatlar gerçekleştirdiklerini belirten Hristodulidis, tatbikatlarla Türkiye'ye karşı güçlü bir mesaj yolladıklarını öne süren, 'AB’nin bölgede başrol oynaması gerekiyor ancak maalesef bu böyle değil' şeklinde konuştu. Hristodulidis, Fransa’nın başrol üstlenmesini de memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios ise Rum Yönetimi’nin, Avrupa Birliği'nden Türkiye’ye yaptırım uygulamasını istediklerini bildirdi. Kusios, Türkiye'ye karşı caydırıcı tedbirler alınması gerektiğini öne sürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal