Gündemi En Dolu Bakanlar Kurulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya gelecek kabinede gündem maddelerinden birisi son zamanlarda tatil ve bayramın etkisiyle artan koronavirüs vaka sayılarına karşı yeni tedbirler ve okulların açılış tarihi değerlendirilecek.

10.08.2020-11:39 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-11:25) Gündemi En Dolu Bakanlar Kurulu
Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya gelecek kabinede en önemli gündem maddesi son dönemde tatil ve bayramın etkisiyle artış gösteren koronavirüs vaka sayılarına karşı yeni tedbirler oluşturacak. Okulların açılış tarihi de konuşulacak.

Özel okullarda önümüzdeki hafta başlayacak telafi eğitimlerinden önce Beştepe’de bir araya gelecek Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde koronavirüs pandemisine karşı Türkiye genelinde kontrollerin arttırılması, vaka sayılarının artış görüldüğü şehir, ilçe ve mahallelerde sıkı önlem uygulanmasına dönük yapılacak hamleler değerlendirilecek. Toplantıda, okullarda başlayacak örgün eğitim öncesinde Bilim Kurulu’nun önerileri ve pandemide bu hafta ortaya çıkacak rakamlar göz önünde bulundurularak yeni bir değerlendirme yapılabileceği ifade ediliyor.

Bu çerçevede okullarda alınan tedbirlerin yanında okulların açılış tarihiyle alakalı değerlendirmeler de yapılacak. Kabinede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandeminin seyriyle alakalı Türkiye’deki son durum, okullarda alınan önlemler ve yapılan faaliyetler ilgili kabineye ayrıntılı bir bilgilendirme yapacak. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın da koronavirüs salgınının ekonomiye yansımaları ve gelecek dönemde alınacak önlemlerle ilgili kapsamlı bir sunum yapması öngörülüyor. Kabinede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan’daki temaslarıyla ilgili bilgilendirme yapacak.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Tartışmaları devam eden İstanbul Sözleşmesi meselesinde alakalı bakanların yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi vermesi de bekleniyor. Kabinede bakanların sözleşmeyle ilgili fikirlerini alması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, en kapsamlı açıklamayı da bu hafta AK Parti’de düzenleyeceği MYK toplantısında yapacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal