Güncel Coronavirüs Verileri Sağlık Bakanlığı Sitesinde Yayınlanacak

Ülkemizde yayılmaya başlayan coronavirüs salgını verileri güncel olarak Sağlık Bakanlığı sitesinde tablo olarak yayınlanacak.

26.03.2020-16:22 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-16:10) Güncel Coronavirüs Verileri Sağlık Bakanlığı Sitesinde Yayınlanacak

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülürken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük verileri Twitter hesabından yaptığı bilgilendirmeyle kamuoyu ile paylaşıyor. Vaka ve ölüm sayılarının yer aldığı veriler, 'Türkiye Günlük Coronavirüs Tablosu' ve 'Türkiye Genel Coronavirüs Tablosu' aracılığıyla güncel olarak Sağlık Bakanlığı sitesinde yayınlanacak. 

GÜNCEL VERİLER YER ALACAK

Bakanlık sayfasında güncel olarak yayınlanacak olan, 'Türkiye Genel Coronavirüs Tablosu'nda; 'test', 'vaka', 'vefat', 'yoğun bakım hastası', 'entübe hasta' ve 'iyileşen hasta sayısı' yer alacak. Ayrıca sadece o günün tarihine ait 'Türkiye Günlük Coronavirüs Tablosu'nda ise, gün içerisindeki 'toplam test sayısı', 'toplam vaka sayısı', 'toplam vefat sayısı', 'toplam yoğun bakım hasta sayısı', 'toplam entübe hasta sayısı' ve 'toplam iyileşen hasta sayısı' bilgileri yer alacak. Tabloların kısa sürede bakanlık sitesinden paylaşılacağı belirtildi.

"İKİSİNİ BİR ARADA VERMİŞ OLACAĞIZ"

Fahrettin Koca kendisine yöneltilen bir soru üzerine konuyla ilgili olarak, "Bu tablo internet üzerinden günlük bir şekilde görülebilecek. Bakanlık bunu dijital ortamda yayınlamış olacak. Bir günlük bir genel olmak üzere 2 tablo olacak. Genel tabloda test sayısı, vaka sayısı, vefat edenlerin sayısı, yoğun bakım hasta sayısı, yoğun bakımda olup entübe edilen solunum cihazına bağlanan hasta sayısı, iyileşen hasta sayısı görülecek. Öbür tabloda günlük vefat, vaka ve test sayısını gösterilecek. Bu ikisini bir arada vermiş olacağız." cevabını vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal