Gülistan Doku İçin Karada Arama Çalışması Başlatıldı

Tunceli'de 5 Ocak tarihinden bu yana kendisine ulaşılamayan ve bulunması için su altı ve su yüzeyinde arama yapılan üniversite öğrencisi Gülistan Doku için bugün karadan da arama operasyonu başlatıldı.

11.08.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-15:35) Gülistan Doku İçin Karada Arama Çalışması Başlatıldı

Tunceli’de 5 Ocak tarihinden bu yana alınamayan Gülistan Doku için yapılan arama çalışmalarının 220. gününde yeni bir gelişme meydana geldi. Uzunçayır Baraj Gölü’nde görevlilerin arama çalışmaları devam ederken, uzun aranın ardından karadan da çalışmalara girişildi.

Göl bölgesindeki merkeze bağlı Köklüce, Çanakçı, Beydam köyleri ve Aktuluk Mahallesi sınırlarında polis özel harekat görevlileri, arama faaliyetlerine başladı.

Drone’la kullanan arama faaliyetlerinin gün boyu süreceği bildirildi.

70 KİŞİLK EKİP GÖREVDE

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Su Altı Arama Kurtarma (SAK) Timi, üç su altı robot kamerayla (ROV) Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı dört Jandarma Arama Kurtarma (JAK) görevlisi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı dört su altı arama kurtarma görevlisi ve yedi şehirden gelen AFAD görevlilerinden oluşan toplam 70 kişilik görevli, su altında ve su üstünde arama faaliyetleri yapıyor.

NE OLMUŞTU?

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan, 5 Ocak'ta kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisine bir daha ulaşılamadı. Diyarbakır’da yaşamını sürdüren Doku ailesi, kızları kaybolduğu gün Tunceli’ye giderek, güvenlik kuvvetlerine ihbar etti. Ailenin ihbarıyla arama çalışmaları için harekete geçildi.

Araştırmalar sonucunda Doku’nun cep telefonunun son olarak Uzunçayır Baraj gölü üstündeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde sinyal verdiği tespit edildi. Viyadük üstünden geçen aracın kamerasının da kaydettiği Doku’nun son görüldüğü yerde yoğunlaştırılan arama faaliyetlerine rağmen neticeye ulaşılamadı.

Bu durumun üzerine görevliler, su altı arama çalışmalarını 6 Temmuz tarihinde sonlandırırken, su yüzeyinde ve kıyıdaki faaliyetlere devam edildi. Ailesinin isteği üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından Gülistan’ın son görüldüğü alanda Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki suyun tahliye edilmesine karar alındı. Barajda su tahliyesine devam edilirken, daha önce ara verilen su altı arama faaliyetlerine 6 Ağustos'ta yeniden başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal