Google'den Dev Hizmet! İnternet Bedava Oluyor!

Google gökyüzüne göndereceği dev balonlar sayesinde ücretsiz internet dönemini başlatacak.

18.02.2017-14:45 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00)

Google çığır açacak bir projeye imza atıyor. Kırsal bölgelerde ve gezegenin uzak alanlarında internete erişimi sağlamak amacıyla dev balonlarla kurmayı tasarladığı internet ağı için ciddi bir sorunu aştığını açıkladı. BBC'de yer alan habere göre, projeyi yürüten kurumun Google X araştırma departmanına bağlı çalışan "Project Loon" ekibi, makine öğrenme yöntemi sayesinde balonların hareketini belirleyen hava akımı sistemlerini tahmin edebilir hale geldiklerini açıkladı.

TÜM GEZEGENİ BALONLARLA DONATMAYA GEREK YOK

Böylece balonların bulundukları yerleri daha kolay tespit edebileceklerini söyleyen araştırmacılar, tüm gezegeni balonlarla donatmak yerine belirli bölgelere odaklanabileceklerini söyledi.
Az sayıdaki balonun belirli bir bölgede toplanmasının projenin maliyetini belirgin şekilde düşüreceğini vurgulayan Google X direktörü Astro Teller, "Artık yüzlerce balon kullanmak yerine belirli bölgelerde 10, 20 veya 30 balonla internet hizmeti sağlayabileceğiz." dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA BAŞLAYACAK

"Gerçek kullanıcıların" "önümüzdeki aylarda" sisteme girebilme fırsatı bulabileceğini söyleyen Teller, bunun ne zaman ve nerede olacağıyla ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

Kaynak: Hürriyet

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal