Gök Taşının Erzurum'da Bulunduğu İddia Edildi

Ülkemizde dün akşam yaşanan ve birçok ilde görülen gök taşının Erzurum'da bulunduğu öne sürüldü.

28.05.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-18:05)

Dün akşam saatlerinde yaşanan olayda, Türkiye'ye gök taşı düştü. Gök taşının oluşturduğu ışık hüzmesi Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz'de bulunan Erzurum, Erzincan, Ardahan, Trabzon, Rize, Artvin illerinin yanı sıra Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, başta olmak üzere birçok şehirde de göründü.

Yaşanan doğa olayının ardından birçok insan gök taşı aramaya çıkarken, gök taşının Erzurum'da bulunduğu iddia edildi. Erzurum'un İspir ilçesinde mantar aramaya çıkan Lokman Toptaş, ovanın ortasında oluşan bir çukur fark etti. Çukura bakan Toptaş, taşları gördü ve yaklaşık 3 kilo ağırlığındaki iki parça taşında gök taşı olabileceğini düşündü. İnternete girerek arama yapan Toptaş, elindeki taşların gök taşına benzediğini fark etti ve yetkililer ile iletişime geçti.

"DEĞİŞİK TAŞLAR OLDUĞU İÇİN HEMEN ERZURUM'A GETİRDİK"

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Toptaş, "Mantar için çıktığımız arazide bu taşlara rastladık. Orada bu taşları inceledik. Değişik taşlar olduğu için Erzurum'a getirdik hemen. Dün akşam gök taşı göründüğü için bunların benzerliğinden dolayı gök taşı olabileceğini düşündük. Şimdi yetkililerin incelemesini bekliyoruz. İncelemenin sonrası taşın ne taşı olduğu ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal