Göçmen Kaçakçısı 2 Kişi Tutuklandı

Aydın’ın Didim ilçesinde göçmen kaçakçılığını engellemek için düzenlenen iki ayrı operasyonda yabancı uyruklu 45 kişi yakalanırken bu şahıslar yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmak isteyen 2 kişi de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

15.08.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-13:35) Göçmen Kaçakçısı 2 Kişi Tutuklandı

Alınan bilgiye göre; Didim Kom Grup Amirliği Ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığının engellenmesi için yapılan çalışmalar sonucunda polis ekipleri takibini yaptığı bir aracı dur ihtarında bulundu.

Aracı kullanan şahıs araç çalışır vaziyette kaçmaya çalıştığı sırada yakalandı. Araçta yapılan kontrollerde, araç kasasında toplam 35 düzensiz göçmenin bulunduğu tespit edilerek, işlemlerinin ardından şahıslar Aydın geri gönderme merkezine teslim edildi. 

Konu ile ilgili devam eden çalışmalarda organizatör olduğu tespit edilen T.A. isimli şahıs göçmen kaçakçılığı suçundan yakalanarak gözaltına alınarak sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan; Sahil bölgesinde Didim Kom Grup Amirliği Ekiplerince yapılan ayrı bir çalışmada bir grubun denizden kaçmaya çalıştığı esnada, bir grubun ise karada olmak üzere toplam 10 düzensiz göçmen yakalandı. Yabancı uyruklu şahıslar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilirken organizatör olduğu tespit edilen A.I. isimli şahıs da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal