Göç İdaresinden Suriyelilerin Vatandaş Yapıldığı İddialarına Yanıt

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan bilgiye göre, sosyal medyada, vatandaşlık işlemlerine ve Türk soylularla ilgili yapılan işlemlere dair gerçek dışı, spekülatif, tahrik içerikli gibi ifadelerin bulunduğu açıklandı

23.12.2019-17:33 - (Son Güncelleme: 23.12.2019-17:35) Göç İdaresinden Suriyelilerin Vatandaş Yapıldığı İddialarına Yanıt

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan bilgiye göre, sosyal medyada, vatandaşlık işlemlerine ve Türk soylularla ilgili yapılan işlemlere dair gerçek dışı, spekülatif, tahrik içerikli gibi ifadelerin bulunduğu açıklandı.
Türk vatandaşlığının alınma yöntemlerinin 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu çerçevesinde düzenlendiği, yurt dışından başvuru alınmasının imkansız olduğu ve kişisel başvurunun şart olduğu vurgulayan açıklamada, şu sözler kullanıldı:
"Uygulamada ilgili komisyonlar tarafından mülakat da gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede yurt dışından liste alınarak Suriyelilerin vatandaş yapıldığı iddiaları tümüyle gerçek dışıdır. Esasen ilgili herkesin de çok iyi bildiği üzere Türk soylu kardeşlerimizin iş ve işlemleri yasal prosedürlerde de kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılmak suretiyle öncelikli ve ayrıcalıklı olarak yürütülmektedir. Bu kapsamda ülkemizde farklı uyruklardan toplam 386 bin 553 Türk soyluya belge düzenlenerek yasal kalış hakkı sağlanmıştır. Yoğunluğun fazla olduğu İstanbul'da Türk soyluların hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla Dünya Ticaret Merkezi'nde 11 Kasım'da özel bir ofis de oluşturulmuştur. Genel Müdürlük bünyesinde de Türk ve Akraba Topluluklar Grubu Başkanlığı bu amaçla faaliyet yürütmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal