Göbeklitepe Tekrar Ziyarete Açıldı

Coronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılan Göbeklitepe, 76 gün sonra tekrar ziyarete açıldı.

01.06.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-14:39) Göbeklitepe Tekrar Ziyarete Açıldı

Coronavirüsle mücadele kapsamında 18 Mart tarihinde ziyarete kapatılan müze ve ören yerlerine giriş, 1 Haziran itibarıyla tekrar başladı. 12 bin 500 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Şanlıurfa’daki Göbeklitepe de bu kapsamda açılan ören yerlerinden oldu. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan ve 76 gün sonra ziyaretçi kabulüne başlanan Göbeklitepe'de ziyaretçiler sosyal mesafe kuralına göre kabul ediliyor. Öte yandan ziyaretçilerin girişte ateşleri ölçülüyor ve maskesiz ziyaretçiler içeriye alınmıyor.

Ziyaretçiler arasından bulunan Ramazan Aşkın, Manisa'dan geldiğini belirtti ve "Aktarma servislerine de sosyal mesafe kurallarına göre biniliyor. Göbeklitepe tarihin sıfır noktasıdır. Uzun bir süreden beridir gelip görmek istiyordum. Bugüne kısmetmiş. Salgından dolayı ziyaretimiz gecikti. Uzun süredir açılmasını bekliyorduk. 1 Haziran’da açılacağını öğrenince ziyaretimizi ona göre programladık. Tarih aşkı salgının önüne geçti. Buradan sonra da diğer tarihi yerleri ziyaret edeceğiz." dedi.

"CİDDİ ÖNLEMLER ALINMIŞ"

Gonca Nur Arı ise "Her ne kadar salgın olsa da sonuçta tatil dönemindeyiz. Ören yerinde ciddi önlemler alınmış. Her yerde dezenfektan var. Zaten maskeyi bizim takmamız gerekiyor. Aynı zamanda sosyal mesafeyi koruyacak önlemler de alınmış. Önlemler ile insanın içinde endişe kalmıyor. Göbeklitepe’nin atmosferi çok güzel. İnsanı daha çok merak ettiriyor." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal