Gizli Tanık Konuştu FETÖ'cü Akın İpek Mahkemede Sinir Krizi Geçirdi!

İngiltere'de hakim karşısına çıkan İpek Holding Yönetim Kurulu başkanı FETÖ'cü Akın İpek, salondan atıldı. Türk yargısı tarafından gönderilen tanığın anlattıklarının ardından İpek sinir krizi geçirdi.

06.10.2018-11:59 - (Son Güncelleme: 06.10.2018-11:47) Gizli Tanık Konuştu FETÖ'cü Akın İpek Mahkemede Sinir Krizi Geçirdi!

Türkiye’nin yurtdışında yaptığı hamleler ve MİT operasyonları FETÖ’nün elebaşlarının kimyasını bozdu. FETÖ’nün finans ayağının en kritik kişisi Hamdi Akın İpek’in Türkiye’ye iadesiyle alakalı dava geçtiğimiz hafta Londra’da yapıldı. Westminster İlk Derece Mahkemesi’ndeki duruşmada sanık Akın İpek’i bir sürpriz bekliyordu. Türk yargısı tarafından sevk edilen bir ‘gizli tanık’ salonda yerini aldı. Gizli tanığın, kirli çamaşırlarını bir bir anlatması ardından Akın İpek sinir krizi geçirdi.

İpek salondan atıldı

AKŞAM’ın aldığı bilgilere göre, örgütün finans ayağını bir bir anlatmaya başlayan gizli tanığın, İngiliz mahkemelerinde usulen sanık karşısına çıkarılamayacağını ifade eden avukatlar ve İpek tanığın kimliğinin söylenmesini talep etti. Yargıç bu durumun İngiltere yargı usullerine uygun olduğunu açıklayıp İpek’i reddetti. İpek buna yüksek sesle tepki gösterince hakim tarafından salondan atıldı. Duruşma 28 Kasım’a ertelendi. Duruşma sonunda verilen ara kararlarda İpek’in kefalet şartlarının hafifletilmesi ve pasaportunun tekrar verilmesi doğrultusundaki talebi kabul edilmedi.

110 yıl hapis istemi

Akın İpek hakkında kardeşi Cafer Tekin İpek ile annesi Melek İpek’in de içlerinde oldıuğu 45 sanığın yargılandığı Koza İpek Holding davası kapsamında yakalama kararı var. İpek ayrıca elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanığı bulunduğu FETÖ çatı davasının da sanıkları içinde yer alıyor. “Terörizmin finansmanı, silahlı terör örgütüne mensup olmak, vergi usul yasasına muhalefet, güveni kötüye kullanmak, özel evrakta sahtecilik” suçlarıyla itham edilen İpek hakkında iki davada toplam 110 sene hapis cezası talebi var.

Kefaletle serbest kaldı

Akın İpek 23 Mayıs tarihinde İngiltere’de gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılmış, 50 bin sterlinlik kefalet ile serbest kalarak pasaportuna el konulmuş, denetimli serbestlik uygulamasına tabi tutulmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal