Gizli Servisten Olduğunu Söyleyerek Jigolo Adayı Midyeciyi Dolandırdı

Bursa’da jigolo olma hayaliyle bir web sitesine başvuru yapan midyeci, uluslararası gizli serviste çalıştığını iddia eden şahıslar tarafından dolandırıldı.

16.11.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 16.11.2020-11:01) Gizli Servisten Olduğunu Söyleyerek Jigolo Adayı Midyeciyi Dolandırdı

Bir web sitesi üzerinden çok sayıda kişiyi jigolo olma vaadiyle dolandıran bir şebeke, Bursa’da yakalandı. Şebeke tarafından üyelik parası, sigorta bedeli, komisyon ve vergi adı altında iki kişiden 40 bin liraya yakın para alınmıştı.

Hatay'da yaşayan evli ve işçi Z.B., önce ‘Özge’ sonra da ‘İnci’ olarak kendini tanıtan şahıslarla görüştü ve kendisini 'Burak' ve 'Demir' olarak tanıtan kişilere üyelik parası, komisyon, vergi adı altında 6 ayrı havale ile 12 bin 200 lira yatırdı. Z.B. yatırdığı paraya ek olarak bir de 4 bin 100 lira yatırdı. Daha sonra soluğu karakolda aldı.

MİDYECİYE GİZLİ SERVİSTE ÇALIŞTIĞINI SÖYLEMİŞ

Tutuksuz sanıklardan Orhan Y. (27) ise Emniyet ifadesinde yaşananları tüm detayları ile anlattı. Bursa'da seyyar midyecilik yaptığını söyleyen Yalçın, kendisini şebeke ile tanıştıran kişinin Ali Ş. olduğunu belirtti. Ali Ş.'nin, kendisine uluslararası gizli serviste çalıştığını, takibe aldıkları bir şebekenin çökertilmesi için hesaplarını kullanmaları gerektiğini söylediğini belirterek "Bana 5 ayrı bankadan hesap açmamı söylediler.

Açtığım hesaplara ilişkin tüm şifre ve kartları Canbert Torlak'a verdim. Torlak da bana 250 TL verdi. Bana, her ay düzenli 800 ila 1000 lira vereceklerini söyledi. Hesabıma gelen 46 bin 400 lirayı, blokeli olduğu için, ben çekip Muratcan Öner'e verdim. Öner de bu paradan 2-3 bin lira verdi. Aradan iki hafta geçti, bu kişilerin yasadışı bir iş yaptıklarından şüphelendiğim için karakola gittim ancak bana inanmayarak müracaatımı almadılar. Sonra savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal