Giresun'da Sel Felaketinin Ardından Büyük İyileşme!

Giresun'da 24 Ağustos günü meydana gelen sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde olağanüstü toplanan ve bakanlardan oluşan heyet, bölgenin hızla toparlanmasını sağladı.

31.08.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-17:22) Giresun'da Sel Felaketinin Ardından Büyük İyileşme!

24 Ağustos günü Giresun'da dere yatağına konut inşa edilmesi sonucu meydana gelen sel felaketi, bölgede 10 kişinin yaşamını yitirmesine ve ağır maddi hasar yaşanmasına sebep oldu.

Facia esnasında AFAD tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucu mahsur kalan 172 kişi kurtarıldı.

Bölgede ivedilikle başlatılan hasar tamiri kısa sürede vücut buldu. Tıkanan 118 köy yolu tamamen açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yapılan tüm bu çalışmaların yanı sıra, afet bölgesinde 43 binanın yıkıldığı ve 94 binanın acil yıkılacak şekilde ağır hasar gördüğü bildirildi.

GİRESUNLU ESNAFA DESTEK!

Bölgedeki iyileşme çalmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun esnafının zararının telafi edileceğini duyurarak,''Esnafımızın 50 bin liraya kadar olan zararının tamamı, bu rakamı aşanların da 50 bin liralık kısmı hibe olarak verilecek. Afetten zarar gören KOBİ'ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ayrıca devreye sokulmuştur. Üreticilerimize tarımsal destekleme ödemeleri erkene alındı. Fındık alım tarihi bir hafta öne çekildi. Balık yetiştiricilerimize 8 bin adet benekli alabalık hibe olarak dağıtıldı. '' dedi.

GİRESUN'DA YENİDEN VE GÜVENLİ YAPILANMA

Diğer taraftan Giresun'un yeniden ve güvenli bir şekilde yapılanmasına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Giresun'da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir.

Derelere yapılacak müdahaleler mutlaka kontrol altına alınacak. Yaraları sarmak afetin izlerini ortadan kaldırmak ilçelerimizi yeniden canlandırmak için her türlü tedbiri aldık, yatırımları planladık, çalışmalara başladık.

"120 milyon liralık bütçe ile kanal ve köprüler yapılacak. Dere yatakları kolayca akıp gitsin diye var. Buraları evlerle işgal edersek sel gelir buraları alır.'' dedi.

GİRESUNLU ÜRETİCİNİN KREDİ BORCU ERTELENDİ

Bunun yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Giresunlu üreticilerimizin ORKÖY projesi kapsamındaki kredi borçları 1 yıl süreyle ertelendi'' açıklamasını yaptı.

BDDK'DAN GİRESUN'A FİNANSMAN DESTEĞİ

Diğer taraftan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) Giresun'daki sel afetinin ardından maddi ve manevi etkilenen insanlara destek olmak için finansman kolaylığı temin edecek kararlar verdiğini açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) gelen açıklamada '1 Ocak 2021'e kadar Giresun’da yerleşik üye işyerlerinden yapılan alışverişlerde kredi kartı taksitlendirme süreleri iki katı olarak uygulanacaktır.' ifadesine yer verildi.

GİRESUN'DA SELDEN ETKİLENENLERE 2,5 MİLYON TL KAYNAK AKTARIMI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Giresun'daki sel felaketiyle alakalı, vatandaşlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 2,5 milyon lira kaynak aktaracaklarını açıkladı.

GİRESUNLU VATANDAŞIN VERGİ BORCUNA DÜZENLEME

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Giresun'daki mükelleflerin vergi borçlarının, 29 Ocak 2021 Cuma günü sonuna kadar başvurmaları ve gereken koşulları da sağlamaları kaydıyla faizsiz 24 ay süreyle taksitlendirileceği açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal