Gine'de TİKA Destekli Ananas Tarımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Gine'nin Kindia bölgesinde 100 hektarlık bir alanı tarıma uygun hale getirecek.

06.09.2019-15:15 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-14:52) Gine'de TİKA Destekli Ananas Tarımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından (TİKA) gelen bildiriye göre, bölgedeki ananas tarımının yapılması için 100 hektar çalılık arazi, TİKA tarafından iş makinaları aracılığıyla tarıma açık hale getiriliyor.

Araziden tüm sene verim alınması için motor pompaları ile sulama sistemi de çalıştıracak olan TİKA, bu sayede arazideki ananas tarımında yüzde 20’lik bir artışa sebep olacak.

 Kindia Ananas Kooperatifi Başkanı Camara Moussa, söz konusu durumla ilgili şu sözleri dile getirdi:

“Türkiye topraklarımıza bereketiyle geldi. TİKA, el yordamıyla yıllarca temizlenemeyecek bir araziyi, bir ayda iş makinalarıyla temizleyerek ananas üreticilerine teslim etti. Araziden yıl boyunca üretim alınabilmesi için sulama motorları tedarik etti." ifadesini kullandı.

TİKA’nın elden geçirdiği 100 hektarlık bu alanda ananas tarımı yapılacak olursa 5 bin ton ananas üretileceğini söyleyen Moussa, elde edilen bu ürünlerden 1,5 milyon avro kazanacaklarını söyledi.

TİKA Gine Koordinatörü Gökhan Keser de bütün isteklerinin Gine'de aksayan tarımın tekrardan hayat bulmasını sağlamak ve ülke ekonomisine faydalı olmak olduğunu söyledi.

Batı Afrika ülkesi Gine’nin Kindia şehri, ananas, mango, muz, kaju, palmiye yağı, mısır, kahve gibi tarım ürünleriyle ülkenin gıda ihtiyacını karşılayan en önemli bölgedir.

Verimli ve düz arazilere sahip bölgenin tarımında geleneksel yöntemler kullanıldığı için birim alanda düşük verim sağlıyor.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal