Gine Bissau'daki FETÖ Okulları Maarif Vakfı'na Devredildi

FETÖ'ye bir darbe de Gine Bissau'dan geldi. Gine Bissau FETÖ ile bağlantısı aşikar olan okulların kapatılmasını öngördü. Mevlüt Çavuşoğlu teşekkür etti.

10.09.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-16:37) Gine Bissau'daki FETÖ Okulları Maarif Vakfı'na Devredildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) mücadeleye ilişkin "Türkiye'nin FETÖ'yle mücadelesine sağladığı katkıdan ötürü Gine Bissau'ya teşekkür ederim. Bu ülkedeki FETÖ'yle iltisaklı okulun kapatılmasını memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Sözlerine, yatırım ve mevcut potansiyel görüşlerini de ekleyerek, ''"İş adamlarımızı buraya yatırım yapmaları için teşvik etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin hem iöçeride hem de dışarıda FETÖ'ye karşı vermiş olduğu sabır savaşında Türkiye'nin yanında olduğunu ve ve buna ülkedeki okulları kapatmakla başladığı için desteklerini esirgemeyen Gine Bissau'ya özel teşekkürleri sundu. Memnuniyetlerini özellikle dile getiren Çavuşoğlu, ileriye dönük olumlu yaptırımları için de Gine Bissau'ya göz kırpmış oldu. 

İŞ BİRLİĞİNDEN AŞ BİRLİĞİNE 

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Gine Bissau yetkilileri arasında imzalanan anlaşmayı da memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Çavuşoğlu, "TMV burada Gine Bissau'da yeni okullar açacak. Bu vakfın halihazırda 43 farklı ülkede 333 okulu var ve bunların 23'ü Afrika kıtasında." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal