Giden Aracını Geri Vitese Takan Adam Sosyal Medyayı Salladı!

Yolda seyir halinde giden aracını geri vitese takan adam, sosyal medyada büyük ses getirdi.

15.08.2017-16:37 - (Son Güncelleme: 28.08.2017-07:55)

Yolda seyir halinde giden aracını geri vitese takan adam, sosyal medyada büyük ses getirdi. İşte aracınızla geri gitme tekniği yapmanın kuralları...

1 – Geri geri gitmeden önce dörtlü ikaz lambalarını mutlaka yakınız. Kural gereği, aracın sağ sinyal lambası yakılır. Özellikle, yoğun trafikte daha belli olmak için dörtlü ikaz lambaları da yakılabilir.

2 – Aracınızı geri vitese taktığınızda, aracın arkasında bulunan beyaz renkli geri vites lambaları otomatik olarak yanacaktır. Arkanızdan gelen diğer araçlar aracınızın dörtlü ikaz ve geri vites lambalarının birlikte yandığını gördüklerinde sizin geri gideceğinizi anlayı , erken uyarıldıklarından aracınızın arkasına yaklaşmayacaklardır.

3 – Geri giderken, direksiyonu sol elinizle üstten tutunuz ve sağ kolunuzu koltuğun arkasına koyarak arka bölgeyi 140 derece açıklıkla göreceksiniz. Bu açı sizin arka sağ ve sol taraftan gelen yaya ve araçları görmenizi sağlıyacaktır. Geri giderken aracınızın sadece arkasına değil ,önüne , sağına, soluna bakarak, görerek, geri gitmeniz gerekmektedir.

4 – Geri gitme teknik olarak geriye dönerek arka bölge tamamen görülerek, sağ, sol ve iç aynalara bakarak yapılır. Sağ aynadan sağ tarafı, sol aynadan sol tarafı, iç aynadan geri gideceğiniz yeri ve yolu, kontrol ederek geri gidişinize başlayınız.

5 – Araçla geri gitmenin, maksimum hızı 10 km.dir. Daha hızlı geri gitmemeniz gerekmektedir. Yavaş giderek gerektiğinde durup fiili olarak kontrol ederek geri gidiniz. Geri giderken, durup sağ, sol ve arka camlardan bakarak aracın yanları ve arkasını kontrol ediniz. Araç seyir halindeyken geri dönmüş vaziyette geri gidişinizi sürdürünüz.

6 – Geri giderken aracın ortasından geriye dönüp bakmayınız. Bunu sadece direksiyon sınavında yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal