Geri Gönderirseniz İdam Edecekler Diyerek Yalvardı

Türkiye'ye kaçak yollarla girdiği tespit edilen 51 kaçak göçmen polis tarafından yakalandı. Yakalanan biri kadın biri erkek olmak üzere 2 İranlı şahıs sınır dışı edilmesi halinde idam edileceklerini söyleyerek polise yalvardı.

04.06.2018-15:07 - (Son Güncelleme: 04.06.2018-17:35)

Adana'da, Türkiye'ye kaçak şekilde giren Afganistan ve Pakistan kökenli göçmenlerle beraber yakalanan İran kökenli biri kadın 2 kişi ülkelerine tekrar gönderilmemek için gözyaşlarına boğuldu.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü birimleri, Türkiye'ye Van'dan yasak biçimde giren göçmenlerin Adana üstünden İstanbul'a gideceği ihbarı üstüne Sarıçam ilçesindeki İncirlik Park Alanında önlem aldı. Birimler, içinde kaçak göçmenlerin yer aldığı 2 minibüsü park yerinde durdurdu.

Polis iki minibüsten Afganistan, Pakistan ve İran kökenli olmak üzere 51 göçmen tespit etti. Yapılan kontrolde, 31'i Afganistan, 18'i Pakistan ve 2'si İran köeknli 51 kaçak göçmenin gösterdiği belgelerin de sahte olduğu tespit edildi. Göçmenlerin İstanbul'a buradan da Avrupa ülkelerine gitmeyi düşündükleri bildirildi.

51 kaçak göçmenin bin ile 5 bin dolar arasında para ödeyerek Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi. Polis göçmenlerin sınır dışı edilip ülkelerine geri gönderileceklerini söylemesi üstüne İranlı biri kadın diğeri erkek iki kişi ağlamaya başladı. Genç kadın başı açık olduğu ve saçları boyalı olduğu için İran'a geri yollanması halinde kendisinin kolunun kesileceğini, erkek arkadaşının da vücudunda dövmeler var olduğu için idam edileceğini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.

Uzun bir zaman polise yalvarıp yakaran İranlılar bunun ardından araçlarla Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi. Burada gerçekleştirilen işlemlerin sonrasında 51 kaçak göçmen ekiplerce sınır dışı edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal