Gerçek Babasını Yıllar Sonra Buldu, 355 Bin TL Tazminat Kazandı

Gerçek babasını yıllar sonra tesadüfen öğrenen Muğlalı otobüs şoförü Cihan Altın, açtığı tazminat davası ile kazandığı 355 bin TL'yi çocuk esirgeme kurumuna bağışlayacağını söyledi.

03.10.2020-12:12 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-11:50) Gerçek Babasını Yıllar Sonra Buldu, 355 Bin TL Tazminat Kazandı

Muğla'da otobüs şoförlüğü yapan Cihan Altın, tesadüf sonucunda 6 yaşında kaybettiği babasının öz babası olmadığını öğrendi. DNA testi yaptırarak gerçek babasını bulan Altın, öz babasına manevi tazminat davası açtı. "Babalık görevini yerine getirmediği" gerekçesiyle dava açan Altın, kazandığı davadan gelecek parayı çocuk esirgeme kurumuna bağışlayacağını açıkladı.

"BABANA SELAM SÖYLE" LAFI İLE HAYATI DEĞİŞTİ

Evli ve bir çocuk babası Cihan Altın, iki yolcunun "Babana selam söyle" demesi üzerine durumdan şüphelendi. Yolcuya babasının 6 yaşında öldüğünü söyleyen Altın, "Senin baban kömürcü Orhan değil mi?" cevabıyla sarsıldı. Annesinin gerçek babasının Orhan K. olduğunu açıklaması üzerine şok yaşayan Altın, mahkeme kararıyla babasının mezarını açtırdı. Yaşar Yıldırım'ın babası olmadığının anlaşılması sonrası Cihan Altın, muğlalı iş adamı olan öz babası Orhan K.'ya manevi tazminat davası açtı.

"BEN PARA DEĞİL ÖZ AİLEMİ İSTEDİM"

Yapılan DNA testinde 59 yaşındaki Orhan K.'nın Cihan Altın'ın biyolojik babası olduğu ortaya çıktı. Buna rağmen babasının kendisini istememesi üzerine "babalık görevini yerine getirmeme" suçlamasıyla 355 bin TL'lik tazminat davası açtı ve kazandı. Kendisinden soyadını çaldıklarını söyleyen Altın, şu sözleri sarf etti:

"Tazminat davasından gelen paranın kuruşu benim ve ailemin boğazından geçmeyecek. Ayrıca ileride bana miras düşerse onun da tümünü Muğla Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacağım. Ben para değil, öz ailemi istedim. Beni buna mecbur ettiler."

"KIZIMA EN İYİ ŞEKİLDE BABALIK YAPACAĞIM"

Olayla ilgili yaşadıklarını anlatan Cihan Altın, "Benim bir tane kızım var. Benim babam olmadı ama Allah izin verirse ona en iyi şekilde babalık yapacağım. Onun bana yaşattığını ben evladımı yaşatmayacağım" diye konuştu.

'BANA KARŞI KAZANAMAZSIN' DEDİ

Dava açmadan önce babasıyla konuştuğunu, bunun hayatındaki en büyük hayal kırıklığı olduğunu dile getiren Altın, "Beni nüfusuna al. Senden de hiçbir maddi talebim yok. İstersen hiçbir şey talep etmeyeceğime dair imza da atarım dedim. Ama 'Bana karşı kazanamazsın' dedi. Para ve tehditle konuyu kapatmak istedi. Haklı olan kazanır dedim ve öyle de oldu" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal