Georgia Eyaletini Gürcistan Diye Çeviren CNN Türk Hatasını Düzeltti

ABD'nin Georgia eyaletinde askeri karo uçağının düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. CNN Türk Georgia eyaletini Gürcistan diye çevirince alay konusu oldu. Hatanın fark edilmesinin ardından haber düzenlendi.

02.05.2018-22:46 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-21:48) Georgia Eyaletini Gürcistan Diye Çeviren CNN Türk Hatasını Düzeltti

Son zamanlarda sıkça yaşanan uçak kazalarına bir yenesi daha eklendi. ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Savannah şehrinde uçuş halinde olan C 130 Herkül tipi askeri kargo uçağı, henüz belli olmayan bir sebeple düştü.

Uçakta kaç kişinin bulunduğu ve durumlarının ne olduğu hakkında henüz bilgiye ulaşılamadı.

Uçakta en az 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, uçaktaki mürettebat sayısına dair henüz bir açıklama gelmedi.

Kazaya dair yapılan açıklamada, ABD Hava Milli Muhafız Teşkilatına ait uçağın Savannah/Hilton Head Uluslararası Havalimanı yakınlarında henüz bilinmeyen bir nedenden düştüğü belirtildi.

CNNTÜRK'ÜN HATASI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Ancak bu haberi CNNTÜRK okuyucularına duyururken skandal bir hataya imza attı. İngilizcede Gürcistan anlamına da gelen Georgia kelimesinn CNNTÜRK Gürcistan diye çevirince olay sosyal medyada gündem oldu.

CNNTÜRK'ü kaynak alan bazı haber siteleri de aynı hataya düşmekten kaçamadı.

HATAYI FARK EDİNCE DÜZELTTİLER

Hatanın fark edilmesinin ardından harekete geçen CNN Türk editörleri haberi güncellediler. Haber metnindeki Gürcistan ibaresi silinerek 'ABD'nin Georgia' eyaleti yazıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal