Genelkurmay Başkanı Olarak Yaptırdı, Bakan Olarak Açacak

Yeni kabinede Milli Savunma Bakanı olarak görev alacak olan Hulusi Akar, kendi adına yapılan bulvarın açılışını Bakan sıfatı ile yapacak.

10.07.2018-10:40 - (Son Güncelleme: 10.07.2018-10:34) Genelkurmay Başkanı Olarak Yaptırdı, Bakan Olarak Açacak

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ilk kabinesinde, Genelkurmay eski Başkanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı olarak görev aldı. Akar, memleketi Kayseri'de yaptırdığı cami ile kendi ismini taşıyan bulvarın gelecek ay yapılması düşünülen açılışına bakan olarak gidecek.

AİLENİN TAKDİRİNE BIRAKILMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesi, dün akşam, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilan edildi. Kabineye giren Genelkurmay eski Başkanı Akar, Milli Savunma Bakanı oldu. Hulusi Akar'ın adı, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde gösterdiği direnç ve demokrasiye bağlığı sebebiyle memleketi Kayseri'de, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile bulvara verilmişti. Akar, ayrıca memleketinde ailesi ismine, asri mezarlık girişinde cami de yaptırmıştı. Yakın zamanda ibadete açılması düşünülen camiye Hulusi Akar'ın isminin verilip verilmemesi, Akar ailesinin takdirine bırakıldı.

1 AY İÇİNDE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi görevlileri, 'Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı' ile Selçuklu motifleriyle süslenen camideki çalışmaların, 1 ay içinde bitirileceğini söyledi. Hulusi Akar, memleketinde inaş ettirdiği cami ile kendi ismini taşıyan bulvarın açılışına Milli Savunma Bakanı olarak gidecek.

'Orgeneral Hulusi Akar' ismi verilen bulvar, 14 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde inşa edildi. 'Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı', Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'nı Mimarsinan OSB- Malatya yoluna bağlayan; yayalar, bisikletliler, lastik ve demir tekerlekli araçlar ile raylı sistem araçlarının geçeceği önemli yer olacak. Hulusi Akar tarafından ailesi ismine yaptırılan cami ise Selçuklu motiflerinden esinlenilerek, yapıldı. Caminin kapasitesi 750 kişilik olacak. Zemin kat oturumu 800 metrekare olan caminin 550 metrekarelik ibadet alanı, 220 metrelik kadınlar bölümü ve 260 metrekarelik son cemaat alanı olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal