Genelkurmay Başkanı Akar Çocuklarla Buluştu!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile şehit ve karargah personelinin çocukları ile bir araya geldi.

23.04.2018-10:25 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-10:53) Genelkurmay Başkanı Akar Çocuklarla Buluştu!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebi ile şehit ve karargah personelinin çocukları ile bir araya gelerek bayramlarını kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebi ile, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, şehit ve karargah personelinin çocukları ile bir araya geldi. Orgeneral Hulusi Akar çocukların 23 Nisan Bayramını kutladı.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda düzenlenen bayram buluşmasına, şehit ve karargah personelinin çocukları katıldı.

Çocukların bayramını kutlayan Genel Kurmay Başkanı Akar, küçüklere çeşitli hediyeler verdi.

Çocuklar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile hatıra fotoğrafı çektirdi

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda gerçekleşen buluşmada Orgeneral Hulusi Akar, çocukların bayramını kutladı. Akar, çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.

23 NİSAN TARİHİ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ortak resmi bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada ki tüm çocuklara armağan edilmiştir.

Bu bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendi kendine organik bir şekilde birleşmesiyle oluştu. Daha sonra bu bayrama resmî olarak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dendi

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal