Genç Kızları Film Vaadiyle Kandırıp Taciz Ettiler

İstanbul’da, özel bir üniversitenin öğrenci WhatsApp grubu üzerinden bir çete yaptıkları paylaşımlarda, özel bir kanal için çekecekleri filmin yapımında görev almak üzere yönetmen asistanı, ışıkçı, sesçi, kurgu operatörü alacaklarını iddia ederek 15 genç kıza taciz etti.

15.10.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-14:24) Genç Kızları Film Vaadiyle Kandırıp Taciz Ettiler
İstanbul’da, özel bir üniversitenin öğrenci WhatsApp grubu üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, özel bir kanal için çekecekleri filmin yapımında görev almak üzere yönetmen asistanı, ışıkçı, sesçi, kurgu operatörü alacaklarını belirtilerek görüşmeye çağırdıkları üniversite öğrencisi 15 genç kıza taciz edip, bekaret sorgulaması yaptıktan sonra aldıkları bilgileri ifşa eden çetenin bir mensubu polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı, diğer üyeleri de aranıyor.

Hadise, özel bir üniversitede 'Habercilik' öğrencisi olduğunu belirten 'Kardelen' kullanıcı isimli bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımları gün yüzüne çıktı.

Paylaşımlarında, özel bir üniversitenin öğrenci WhatsApp grubundaki açıklamalarında, 'bir dizi kanalına çekilecek film için yönetmen asistanı, sesçi, kastçı, ışıkçı ve kurgu operatörü alınacaktır' şeklinde ilan paylaşan grup üyesinin verdiği adrese on beşi kız, ikisi erkek on yedi öğrenci başvurdu.

Bağcılar'da bir kafede yapılan görüşmelere giden gençlere, set ekibi oluşturduklarını, salgın sebebiyle ofislerinin açık olmadığını, kendilerine üç hafta eğitim vereceklerini belirten çete üyeleri, görüştükleri öğrencilere eğitimlerden 'proje gizliliği' sebebiyle kimseye bilgi vermemelerini söyledi. Müzakerelerini sürdüren şebekenin 2. etapta genç kızlara yönelik tacize başladığı iddia edildi.

'BEKARET TESTİNE GÖTÜRECEĞİZ'

Devam eden müzakerelerde 'psikanaliz' başlığı altında kız öğrencilerin özel hayatları ile ilgili soru soran çete üyelerinin, ardından vaziyeti sözlü tacize götürdüğü ve görüştükleri üniversiteli kızlara 'Bekaret durumunu' ile ilişkilerini sorup 'Sizi bekaret testine götüreceğiz' dedikleri iddia edildi.

Çetenin tuhaf teklifini kabul etmeyen genç kızların tepkisi üzerine, projede yönetmen yardımcısı olduğunu öne süren şahsın yanında olan iki şahısla müzakerelerin olduğu Bağcılar'daki kafeden kaçmaya çalıştığı ve meydana gelen kovalamacada kızların yakalayarak emniyet güçlerine teslim edildiği öğrenildi.

Emniyet güçlerinin yakalanıp mahkemeye sevk ettiği Ozan Özdemiroğlu adlı çete üyesi tutuklanıp cezaevine yollanırken meseleyle alakalı kovuşturma başlatan emniyet kaçak iki çete üyesinin yakalanması ve çetenin arka yönünün ortaya çıkarılması için operasyon başlattığı belirtildi.

Mağdur olan gençlerin suç duyurusu yapıp şikayetçi olduğu çetenin yapılan ilk tahkikatta, öğrencilerin bir bölümünden para aldığı da tespit edilirken, bazılarının da başvuru belgesi adı altında kimlik bilgilerini çaldığı tespit edildi.
Hem sözlü hem de fiziki tacize uğradığını iddia eden kız öğrencilerin bir bölümünü de çete tarafından özel bilgilerinin alınıp ifşa edildiği iddia edildi.

Emniyetin çeteye yönelik operasyonları sürüyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal