Gemiyle Sığır Geldi, Halk Sokağa Çıkamaz Oldu

Samsun Limanı'nda gelen bir gemi, içinde bulunan canlı sığırlar sebebiyle şehirde sıkıntı yarattı. Gemiden yayılan koku şehirdekileri sokağa çıkamaz hale getirdi.

07.06.2018-17:14 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-17:05) Gemiyle Sığır Geldi, Halk Sokağa Çıkamaz Oldu

Samsun’a gelen 4 bin 650 sığır yüklü gemiden çevreye dağılan kokudan sokağa çıkan insanlar rahatsız oldu. Samsun’a getirilen gemide yer alan besilik sığırların Samsun ve Kırşehir’e gideceği öğrenildi. Evden dışarıya adım atamadıklarını söyleyen Mustafa Tutkaç isimli adam, “Bu hayvan kokusu maalesef Samsun’un büyük bir problem haline dönüşmeye başladı. Bu gemi denizin içinde bekliyor. Gemi sahipleri hiç mi temizlemiyorlar? Bu Ramazan ayında tahammül edilecek bir koku değil bu. Millete günahtır. Görevlilerden bu kokunun giderilmesini talep ediyoruz. Rüzgar tersten estiği vakit tüm Samsun’a kokuyu salıyor. Her yer lağım gibi kokuyor. Evin penceresinden başımızı sokağa çıkaramıyoruz. Evden dışarı adım atsak da burnumuzu tuta tuta ilerliyoruz” dedi.

“KOKU DAYANILIR DEĞİL”

Rahatsız edici kokunun çekilir gibi olmadığını söyleyen Ender Koç ise, “Kötü kokudan şikayetçiyiz. Koku kentte ve tramvayda dahi duyuluyor. İnşallah bir an evvel çözümünü yaparlar. Samsun’a bu kokuyu yakıştıramadım. Sahile yürüyüşe çıkmıştım. Bu kokuyla dolaşmak istemiyorum. Koku çekilecek bir koku değil. O sebeple yürüyüşüm de çok kısa oldu” diye konuştu.

“FAYTONLAR KOKUYOR SANDIK AMA DEĞİLMİŞ”

İzmir’den Samsun’a gezmek için geldiklerini ancak pis koku sebebiyle mağdur olduklarını söyleyen Emine Simit, “Samsun’a İzmir’den dolaşmaya geldik. Koku olmasa çok güzel gezerdik. Dayanılmaz bir pis koku var. Gemi uzakta olmasına karşın pis koku kent içine dek gelmiş. Buranın yabancısıyız. Eşime, ‘Faytonlar kokuyor’ herhalde dedim. Gemideki hayvanlardan koku geldiğini anlamadık” biçiminde konuştu.

Panama bandıralı Zad Elkhir adlı geminin 1 gün içinde yüklerini boşaltıp, Samsun Limanı’nı terk edeceği öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal