Gelinler Dikkat! Yargıtay Bunu Boşanma Nedeni Saydı

Yargıtay'dan evlilikleri ilgilendiren emsal bir karar geldi. Karara göre kayınvalideye hakaret boşanma sebebi sayıldı.

08.09.2018-13:04 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-12:59) Gelinler Dikkat! Yargıtay Bunu Boşanma Nedeni Saydı

Yargıtay, boşanma davalarında emsal olacak bir karara daha imza atarak, gelin-kaynana tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Yüksek Mahkeme, kaynanaya hakaret eden gelini ağır kusurlu görüp, durumu boşanma nedeni saydı.

YARGITAY MAHKEMENİN KARARINI BOZDU

Şiddetli geçimsizlik geçiren bir çift, 6. Aile Mahkemesi'nde karşılıklı boşanma davası açtı. Davacı kadının boşanma davasını kabul eden mahkeme, kusurlu davranışlarda olduğu iddia edilen kocayı tazminata mahkum etti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise, emsal teşikil eden bir karara imza attı. Kaynanaya hakaretin ağır kusurlu sayıldığının ifade eden kararda, "Davacı-karşı davalı kadının da eşine ve kayınvalidesine hakaret ettiği, eşini tehdit edip fiziksel şiddet yaptığı anlaşılmaktadır. Bu hale göre boşanmaya neden olan olaylarda davacı-karşı davalı kadın, erkeğe oranla ağır kusurlu olup, ağır kusurlu eş faydasına Türk Medeni Kanunu'nun 174/1-2. maddelerinden doğan maddi ve manevi tazminata karar verilemez. O halde kadının maddi ve manevi tazminat isteklerinin reddine karar verilecek yerde yanılgılı kusur tespit edilmesine bağlı olarak kadın faydasına maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi doğru olmamuş, hükmün bozulması gerekmiştir" denildi.

Kararla beraber Yargıtay, kaynanaya hakareti boşanma nedeni saydı. Çorum'daki benzer bir davada da Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kayınvalideye hakareti boşanma nedeni saymıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal