Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu'dan Sözcü Gazetesi'ne Tam Destek

Gelecek Partisi Kurucu Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FETÖ'den yargılanan Sözcü Gazetesi'ne destek verdi. Davutoğlu, “Hukuki durumda bunlar dikkate alınmalı. Basın kuruluşları hakkında objektif, hukuki kararlar verilmeli” dedi.

13.01.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-12:08) Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu'dan Sözcü Gazetesi'ne Tam Destek

Geçen yıl AK Parti'den istifa edip Gelecek Partisi'ni kuran Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yazarları ve yöneticileri FETÖ'den yargılanan Sözcü Gazetesi'ne destek çıktı.

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan ve HDP’ye yeşil ışık yakan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Sözcü davasına ilişkin yaptığı açıklamalarla büyük tepki çekti.

Algı ağı Sözcü Gazetesi’nin yönetici ve yazarlarının 'FETÖ’ye karşı tutumunun son derece açık olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Hukuki durumda bunlar dikkate alınmalı. Basın kuruluşları hakkında objektif, hukuki kararlar verilmeli” dedi.

BAŞBAKANLIĞIM DÖNEMİNDE ELEŞTİRİLDİM

Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde, Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun kendisini eleştirdiğini, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın da eleştirel başlıklar kullandığını hatırlatan Davutoğlu, bir kez bile müdahalesi ya da yorumu olmadığını ifade etti.

YARGI KARARLARINI ÖZGÜR BİR BİÇİMDE VERMELİ

“Sözcü'nün yönetici ve yazarlarının FETÖ'ye karşı tutumu açıktır. Hukuki durumda bunlar dikkate alınmalı. Sözcü ve diğer basın kuruluşları hakkında objektif, hukuki kararlar verilmeli. Yargı, konjonktürden etkilenmemeli ve kararlarını özgür bir biçimde vermeli.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal