'Geçici Koruma Altında 3,6 Milyondan Suriyeli Bulunuyor'

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yıldız, "Ülkemizde farklı statülerde yaşamaya devam eden yabancıların 3,6 milyondan fazlasını geçici koruma altındaki Suriyeliler oluşturuyor." diye konuştu.

24.09.2019-14:24 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-13:51)

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sinan Yıldız, ismi açıklanmayan bir otelde organize ettiği "Mülteci Alanında İyi Uygulamalar" konferansında yaptığı açıklamda, hiç kimsenin evinden ve memleketinden ayrılıp başka bir ülkeye sığınmak zorunda kalmadığı bir dünya dilediğini aktardı.

 ‘İnsanları Göçe Zorlayan Birçok Etken Var’

Göç konusunda dünya genelinde zor bir dönem olduğunu kaydeden Yıldız, bu sorunun sebebinin ortadan kaldırılması gerektiğini aktardı.  Artık daha fazla insanın göç hareketlerine konu olduğuna vurgu yapan Yıldız, etkilenen ülke sayısının da giderek çoğaldığını dile getirdi.

Mehmet Sinan Yıldız, insanları göçe zorlayan birçok etkenin olduğunu aktarırken, şunları da ekledi; "İçinde bulunduğumuz süreçte küresel düzeyde meydana gelen çatışmalarda yaşanan hadiseler nedeniyle zorunlu göç hareketlerinde ciddi artışlar olmakta. Bu noktada da son dönemde en çok etkilenen ülke Türkiye." 

'Türkiye'nin Bir Cazibe Bölgesi Olarak Görülüyor'

Anadolu topraklarında yüzyıllardır göç olayı yaşandığını aktaran Yıldız, bilhassa son yıllardaki ekonomik ve siyasi istikrar dolayısıyla Türkiye'nin bir cazibe bölgesi olarak görüldüğünü açıkladı ve ekledi:

"Ülkemizde farklı statülerde yaşamaya devam eden yabancıların 3,6 milyondan fazlasına geçici koruma altındaki Suriyeliler oluşturuyor. Ayrıca çok sayıda Irak, Afganistan, Pakistan ve Orta Asya uyruklu yabancı da ülkemizde bulunuyor. Türkiye, göç eden kişilerin bir yandan güvenliklerini ve temel insani ihtiyaçlarını en hızlı biçimde yerine getirmeye çalışırken, bir yandan da beraberinde getirdikleri tüm kültürel kodları ve geçmişlerine duydukları bağı sürdürerek yaşayabilecekleri bir yaşam alanına sahip olmalarını temin etmeye çalışmaktadır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal