Gebze'de 3 Bin Kişinin İhtiyacını Ücretsiz Karşılayan Market

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, Gebze Ticaret Odası ve Gıda Kurtarma Derneği'nin desteğiyle Sosyal Etki Merkezi kapılarını açtı.

18.09.2019-13:55 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-13:41)

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, Gebze Ticaret Odası ve Gıda Kurtarma Derneği'nin desteğiyle Sosyal Etki Merkezi kapılarını açtı.

Bu merkezlerde, gıda, kırtasiye ve temizlik ürünleri bölgede ihtiyaç sahibi kişilere, kendilerine verilen kartlarla istedikleri ürünleri ücretsiz alabilme hakkı tanınıyor.

Gebze Ticaret Odası ve Gıda Kurtarma Derneği'nin çalışmaları sonucu Dilovası'nın Orhangazi Mahallesi'nde, yaklaşık 3 ay önce Sosyal Etki Merkezi açıldı.

Bununla birlikte bölgedeki sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla ihtiyaç sahipleri belirlendi.

Bu kişilere, içinde aylık 250 ile 500 liraya kabilinden puanların yüklü olduğu kartlar dağıtıldı. Bu kartlarla markete gelenler, ihtiyaç duydukları ürünleri ücretsiz olarak alabiliyor. 

Gebze'de 3 Bin Kişinin İhtiyacı Bu Markette Ücretsiz Olarak Karşılanıyor

Marketten ayda yaklaşık 3 bin kişinin ihtiyaçlarının karşılandığını bildiren Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bu binayı yaptık; yaparken de bulunduğumuz topluma ne verebiliriz, diye düşünürken, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek istedik. Bu bölgede ihtiyaç vardı. Ayda yaklaşık 3 bin kişiye ulaşıyoruz burada. Tabi önemli olan, bunun sürdürülebilir olması. Biz burada komisyon dahilinde ihtiyaç sahiplerini belirleyip, kart veriyoruz. Bu kartla gidip istedikleri ürünleri alabiliyorlar. Kuru gıdaların dışında temizlik ve kırtasiye ürünlerimiz de var. Ayrıca çocuklar için de ürünlerimiz var" 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal