Gaziler Günü Anıtkabir'de Hatırlandı

Ankara Valisi Vasip Şahin ve beraberindekiler, Anıtkabir dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

19.09.2019-14:29 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-14:15)

Ankara Valisi Vasip Şahin ve beraberindekiler, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Şahin ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yol alarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesininin önünde hazır bulundu. Mozoleye çelengin sunulmasından sonra saygı duruşuna geçildi ve ardından İstiklal Marşı dile getirildi.

‘Vali Şahin Misak-I Milli Kulesi'ne Hareket Ederek Anıtkabir Özel Defteri'ni İmzaladı’

Sonrasında Misak-ı Milli Kulesi'ne hareket ederek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Vali Şahin, imzaladığı metni okudu.

Vali Şahin, yazdığı yazıda Türk milletinin tarihin her döneminde bayrağına, vatanına ve hürriyetine yönelen tehditlere birlik ve beraberlik içinde direndiğini açıkladı. Türk milletinin milli iradeye ve geleceğine sahip çıkma azim ve kararlılığını tüm dünyaya daima hissettirmesini söyleyen Şahin, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Kıbrıs'ta hangi inanç ve amaç uğruna savaşmışsa 15 Temmuz gecesi de aynı amaç ve inançla ölüme meydan okuyarak kahramanlık destanlarına bir yenisini dahil ettiğini bildirdi ve ekledi:

"Büyük Atatürk, Türk milleti olarak zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve tazimle anıyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz."

Törene, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şükrü Tandoğan, il protokolü ile gaziler ve öğrenciler de katıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal