Gaziantep'teki Enkazın Ne Olduğu Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz gün Gaziantep'te bir alanda bulunan enkazın ne olduğu ortaya çıktı. Uzmanların uzun süre incelediği enkazın Rus yapımı S-200 hava savunma sisteminin füzesi olduğu belli oldu.

18.07.2018-08:58 - (Son Güncelleme: 18.07.2018-08:50) Gaziantep'teki Enkazın Ne Olduğu Ortaya Çıktı

Önceki gün Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin Hamidiye Mahallesi ormanlık bölümünde fark edilen enkaz, merak uyandırdı. Jandarma birimleri gönderilen bölgede gerçekleştirilen ilk incelemeyi takip eden Nurdağı Kaymakamı Lokman Düzgün, "Ne olduğunu bilmiyoruz. Teknik birimler enkazı inceleyince netice ortaya çıkacak" demişti. Enkazın Rus yapımı S-200 hava savunma sistemi füzesi olduğu gün yüzüne çıktı.

NÜKLEER ETKİ YOK

Akşam saatlerinde Gaziantep Valiliği'nden yayınlanan yazılı açıklamada ise etrafta kimyasal, biyolojik ve nükleer bir etki olmadığı kaydedildi:

İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme birimleri tarafından , olay yerinde güvenlik tedbirleri alınarak gerçekleştirilen ilk tespitlere göre, bulunan parçaların bir uydu yada füzenin orta motor kısmına ait olduğu, yaklaşık 3-4 ay önce düştüğü ve etrafında herhangi bir kimyasal, biyolojik yada nükleer etkiye denk gelinmediği tespit edilmiştir. Söz hususu parçalar üstünde ileri teknik araştırmalar sürmektedir.

RUS YAPIMI SAVUNMA SİSTEMİ FÜZESİ

Vatan'ın aktardığına göre; Savunma sanayi araştırmacısı Arda Mevlütoğlu, parçaların Rus yapımı 'S-200 Angara' (NATO kodu SA-5 'Gammon') hava savunma sisteminin füzesi olduğunu bildirdi.

BOMBALAMA HABERLERİ GELİYORDU

Mevlütoğlu, Suriye'nin 2016 Ocak ayında Halep'in kuzeyindeki Kuveyres hava üssünü S-200 hava savunma sistemi ile takviye ettiğini söyleyerek önceki gece İsrail Hava Kuvvetleri'nin Halep civarındaki bazı yerleri bombaladığına yönelik haberler geldiğini vurguladı.

"İSRAİL JETLERİNE Mİ?" ATILDI

Arda Mevlütoğlu, "Kullanılan füzenin cinsine bağlı olarak 180 ile 300 km. içinde azami menzili var. Bu füzenin İsrail jetlerine karşı ateşlenmiş fakat Türkiye'ye düşmüş olabileceğini tahmin ediyorum" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal