Gaziantep'te Yeni Coronavirüs Önlemleri

Gaziantep Valisi Davut Gül, coronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirler aldıklarını açıkladı.

28.05.2020-15:42 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-15:33) Gaziantep'te Yeni Coronavirüs Önlemleri

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde de görülürken, beraberinde de birçok önlem alındı. İl Pandemi Kurulları bu süreçte etkin rol oynarken, Gaziantep Valisi Davut Gül, kurul ile normalleşme sürecinde alınacak tedbirleri görüştü. 

Toplantının ardından Gül sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İldeki coronavirüs durumuna değinen Gül, "Vaka sayısı, ölüm oranı, yoğun bakım hasta sayımızın Türkiye ortalamasının çok altında olduğu, test sayımız, test kapasitemizin yeterli olduğu memnuniyetle görülmüştür." ifadelerini kullandı.

İyileşmenin devam etmesi adına ilave tedbirler aldıklarını belirten Gül, "Bu kapsamda AVM, fabrika ve diğer iş yerlerindeki çalışan ve müşterilerin maskesiz olduğu, sosyal mesafenin olmadığı 2'nci kez tespit edildiğinde 15 gün kapatma cezası uygulanacaktır. Personel servisleri yüzde 50 kapasite ve maske kuralını 2'nci defa ihlal ettiklerinde 15 gün trafikten men edilecektir. Birinci derece akrabalar hariç hasta ve taziye ziyaretlerinin de yüz yüze yapılmamasına karar verilmiştir." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal