Gaziantep'te Esnafa Yapılan Şaka Karakolda Bitti

Gaziantep'te bir iş yeri sahibi 20 bin liralık veresiye defterinin kaybolmasından sonra karakola gitti. Ekipler yaptığı incelemelerde defterin, şaka amaçlı olarak iş yeri sahibinin arkadaşları tarafında alındığını tespit etti.

06.06.2020-16:41 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-16:28) Gaziantep'te Esnafa Yapılan Şaka Karakolda Bitti

 Olay, Gaziantep'in İshaliye ilçesinde meydana geldi. Cep telefonu satış mağazasının sahibinin arkadaşı, içinde 20 bin liralık alacak olan veresiye defterini alarak sakladı ve iş yeri sahibi Halit Akar'a defterin çalındığını söyledi. Bunun üzerine kısa süreli bir şok yaşayan Akar, karakola giderek ihbarda bulundu. 

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akar, "Yaklaşık on yıldır burada esnaflık yapıyorum. Akşam iş yerimi kapattım ve eve gittim. Sabah iş yerimi açtım, borcu olan bir müşterim gelerek borcunu ödeyeceğini söyledi. Ancak defteri aradım ama bulmadım. Arkadaşlarıma sordum, bana güldüler. Baktım iş olmayacak İslahiye Emniyet müdürlüğüne giderek hırsızlık şikayetinde bulundum. Defterin içerisinde yaklaşık 20 bin TL alacak var. Defterim bulunursa bir garibe elli TL bağış yapacağım. Aynı zamanda defteri bulana 1 kilo baklava ikram edeceğim dedim. Defter, 24 saat sonra yan taraftaki komşum olan Müslüm Atmaca'nın kendisine şaka yapmak amaçlı aldığını söyledi." dedi.

"ÇELİK KASADA SAKLAYACAĞIM"

Defteri bir daha rastgele yerlere atmayacağını söyleyen Akar, "Defterini daha evvel rast gelen yerlere atıyordum. Bundan sonra çelik kasada saklayacağım. Defter bulunmasaydı çok zor durumda kalırdım. Evet, alacakları biliyorum ama kimde ne kadar var onu bilmiyorum. Ya benim hakkım geçecek yada onların." ifadelerini kullandı. 

"ACİL İŞİM ÇIKINCA İLÇE DIŞINA ÇIKTIM"

Şakayı yapan arkadaş Müslüm Atmaca ise "Defteri alarak komşuma şaka yapmak istedim. Arkadaşımın iş yerinde sohbet ederken ona bir şaka yapayım dedim. Defteri aldım iş yerime geldim. Belli bir süre sonra vermeyi planlıyordum. Ancak acil bir işim çıkması nedeniyle defteri aldıktan sonra ilçe dışına çıktım. Defterin bende olduğunu da söylemeyi unuttum. Kesinlikle bir şaka amaçlıydı, defteri açıp içerisine bile bakmadım." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal