Gaziantep'te Asker Adayı İmamın Oğlunda Coronavirüs Tespiti: Cemaat Karantinaya Alındı

Gaziantep'e bağlı ilçelerden olan İslahiye'de asker yolcusu olan cami imamının oğlu coronavirüs hastası çıkınca, beraberindeki 68 kişiyi de karantinaya sürükledi.

29.06.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-16:06) Gaziantep'te Asker Adayı İmamın Oğlunda Coronavirüs Tespiti: Cemaat Karantinaya Alındı

Babası imam olan asker adayında Covid-19 görülmesinin ardından cami lojmanı ve cami giriş çıkışları karantinaya alındı. Asker adayının ve irtibata geçtiği 68 kişinin karantinaya alındığı dile getirildi.

İslahiye ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Fevzipaşa Mahallesi'ndeki Yolçatı Cami imamının oğlu B.C.B.'ye (22), asker yolcusu olduğu için Covid-19 testi uygulandı.

Ardından testi pozitif sonuçlanan B.C.B., hastaneye kaldırıldı. Filyasyon ekibinin soruşturmasında  B.C.B.'nin ailesinin ikamet ettiği lojman, babasının imam olarak görev yaptığı cami ve cemaatin de içinde yer aldığı 53 evde ikamet eden 68 kişi, İslahiye Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün karantinaya alındı.

Jandarma ekipleri, karantinaya alınan cami ve konutların etrafını korumaya aldı. Giriş ve çıkışın engellediği evlerin çevresi ve içerisi belediye ekipleri tarafından dezenfekte edildi. Karantinadaki vatandaşların giderlerini Vefa Sosyal Destek Grubu'nun karşılayacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal