Gaziantep'in Zeugma Antik Kenti'ne Büyük Operasyon!

Gaziantep'teki Zeugma Antik Kenti'nde gerçekleşen operasyonda, kaçak kazı sonucu bulunan Roma dönemine ait heykel ve mezar stelleri ele geçirildi.

19.10.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-13:53)

 

Gaziantep'teki Zeugma Antik Kenti'nde düzenlenen operasyonda, kaçak kazı sonucu ortaya çıkarılan Roma dönemine ait heykel ve mezar stelleri bulundu.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Nizip'te, Zeugma kazı alanından tarihi eser kaçakçılığı yaşandığına dair gelen ihbarın üzerine harekete geçti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Nizip ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bağlantısıyla bölgeye operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda, Nizip ilçesine bağlı Samandöken Mahallesi'nin dünyaca ünlü Zeugma Antik Kenti sınırlarında kalan bölümündeki bir fıstık bahçesinde, tünellerle birbirine açılan mezar odaları içerisinde 8 adet Roma dönemine ait heykel ve ana kayaya işlenmiş mezara gömülü olan kişileri simgeleyen steller bulundu.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Bununla birlikte bahsi geçen bölgede Zeugma Mozaik Müzesi Müdürlüğü'nce kazı çalışması başlatıldığı açıklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal