Gaziantep Valisi Gül: Sade Bir Nikah Yapın

Gaziantep Valisi Gül, vakaların hızlıca yükseldiği şehir için uyarılar yaparak "Şehrimizdeki vaka artışı tehlikeli boyuta ulaşıyor. Maskeyi ağzımızı ve burnumuzu kapatacak şekilde kullanmaya ve sosyal mesafeye uymaya mecburuz" diye konuştu.

09.07.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-10:27) Gaziantep Valisi Gül: Sade Bir Nikah Yapın
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'ndan sonraki açıklamasında, coronavirüs vakalarının attığı şehirler arasında Gaziantep'in de olduğunu dile getirdi.

Maske takmanın zaruri olduğu, güvenlik kuvvetlerinin kontrol ve uyarılarının sürdüğü şehirde vaka sayısındaki yükseliş ise sürüyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, vaka sayısındaki yükselişin boyuta geldiğinin altını çizdi.

Vali Gül, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli hemşehrilerim, şehrimizdeki vaka artışı tehlikeli boyuta ulaşıyor. Yasaklama önerileriniz için teşekkür ederim ama öncelikle en basit kuralları hayata geçirmemiz gerekiyor. Maskeyi ağzımızı ve burnumuzu kapatacak şekilde kullanmaya ve sosyal mesafeye uymaya mecburuz. Gaziantep’te taziye ve asker uğurlama törenleri kesinlikle yasaktır. Askere gidecek gençlere sadece birinci derece akrabaları terminalde eşlik edebilirler. Konvoy yapıp korna çalan araçlar kent güvenlik sisteminde tespit edilmektedir".

Düğün yapmanın da tehlikeli olduğunu aktaran Vali Gül, pandemi döneminde sade nikah tavsiyesinde bulunarak, "Düğünler riskin en yüksek olduğu yerlerdir. Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için mümkünse sade bir nikah yapın. Düğün yapacaklar mutlaka kaymakamlığa yazılı olarak bildirimde bulunmalı. Gündüz düğünleri 13.00-17.00, akşam düğünleri 20.00-23.00 saatleri arasında yapılmalıdır" şeklinde konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal