Gazeteci Nazlı Ilıcak'a Müebbet Hapis Cezası İstendi

Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın gizli belgeleri açıklamak suçlaması ile alakalı yargılandığı "casusluk" davasında savcı mütalaasını açıkladı. Buna göre Ilıcak'ın müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

06.09.2018-13:19 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-13:12) Gazeteci Nazlı Ilıcak'a Müebbet Hapis Cezası İstendi

Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın 'casusluk’ suçlaması ile yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, Ilıcak’ın müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Nazlı Ilıcak'ın, Genelkurmay Başkanlığı tarafından imha edilerek arşivlerden çıkarılmış olan "Tahşiyeciler grubu" ile alakalı belgenin kendisinde bulunması ve bu hususta yazdığı bir yazı sebebiyle ''Devletin güvenliği ile alakalı gizli kalması lazım olan bilgileri casusluk amacıyla açıklamak'' suçlaması ile yargılandığı dava ile alakalı esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) basın örgütlenmesinin darbe çağrışımı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan Nazlı Ilıcak, SEGBİS aracılığıyla cezaevinden katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Ilıcak, davaya konu belgenin kendisine sosyal medya üstünden açık bir hesaptan geldiğini bu sebeple ''sır'' halinin ortadan kalktığını iddia ederek, hak düşürücü sebepten dolayı davanın düşürülmesini istedi.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Hakan Özer, dava ile alakalı mütalaasının hazır olduğunu söyledi.

Mütalaada, sanık Ilıcak'ın davaya konu ''Askeri istihbarat ve Tahşiyeciler'' başlığı ismi altında 2 Ocak 2015 tarihli yazısına yer verildi. Mütalaada, bahse konu gizli ibareli yazının bir örneğinin gazeteye kopyalandığı, ''ok'' işareti ile ''İşte Mehmet Doğan ve ilişkileri hakkında askeri istihbaratın elde ettiği bilgiler. Altında İstihbarat Başkanı İsmail Pekin'in imzası var. Belge 13 Mart 2009 tarihini taşıyor'' biçiminde yazıldığının belirlendiği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal