G-7 Zirvesi Sona Erdi, Sonuç Bildirgesi Açıklandı

Fransa'da yapılan G7 Zirvesi'nin 1 sayfalık sonuç bildirgesinde, Dünya Ticaret Örgütü, Çin-İngiltere Ortak Deklarasyonu, İran ve Libya meseleleri işlendi.

27.08.2019-09:01 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-08:54) G-7 Zirvesi Sona Erdi, Sonuç Bildirgesi Açıklandı

Fransa'nın Biarritz şehrinde yapılan 45'inci G7 Zirvesi'nin sonucunda 1 sayfalık bildirge paylaşıldı. Bildirgede Dünya Ticaret Örgütü, OECD, Çin- İngiltere Ortak Deklarasyonu, İran, ve Libya meseleleri ele alındı.

DTÖ'NÜN İŞLEYİŞİ

ABD, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, Japonya ve Kanada'dan meydana gelen G7'den açıklanan bir sayfalık sonuç bildirgesinde, anlaşmazlıkların daha çabuk çözülebilmesi ve ortadan kaldırılabilmesi için Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) işleyişinin değişmesi gerektiği kaydedildi.

OECD'DE VERGİ SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNACAK

Bildirgede, G7 ülkelerinin, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nde (OECD) gelecek sene uluslararası vergi konusunda çözüm bulacağına dönük bir anlaşma sağlandığı bildirildi.

İRAN

Liderlerin, İran'ın kesinlikle nükleer silaha sahip olmaması gerektiği ve bölgede barışla istikrarın sağlanması hususunda aynı görüşü paylaştığı ifade edilen bildirgede, Ukrayna ile alakalı, "Fransa ve Almanya, somut çözüm bulmak için gelecek haftalarda Normandiya formatında bir zirve yapacak" ifadesine yer verildi.

LİBYA

Bildirgede, G7 ülkelerinin Libya'da kalıcı ateşkesi desteklediği ifade edildi. Libya ile alakalı, "Savaştan etkilenen bütün tarafları ve yerel aktörleri ortak eden ve iyi hazırlanmış uluslararası bir konferansın yapılmasını istiyoruz." ifadesi kullanılan bildirgede, bu çerçevede Birleşmiş Milletler (BM) ve Afrika Birliği'nin yaptığı çalışmalara destek verildiği bildirildi.

ÇİN-İNGİLTERE ORTAK DEKLARASYONU

Bildirgede, "G7, 1984'te imzalanan Çin-İngiltere Ortak Deklarasyonu'nun önemini ifade ediyor ve şiddetten vazgeçilmesi çağrısını yapıyor." açıklaması yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal