Furkan Vakfı’nın ‘Yoksullara Dağıtacağız’ Diye Topladığı Etler, Satılması Planlanırken Yakalandı

Adana’da yakalanan 41 ton etin yoksullara dağıtılacağı öne sürülerek Kurban Bayramında Furkan Vakfı tarafından toplandığı tespit edildi. İddiaya göre etler sucuk yapılarak piyasaya çıkarılacaktı.

20.08.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-14:49) Furkan Vakfı’nın ‘Yoksullara Dağıtacağız’ Diye Topladığı Etler, Satılması Planlanırken Yakalandı

Adana’da 2 ayrı operasyon sonucunda ele geçirilen 41 ton kaçak etin Kurban Bayramında yoksullara dağıtılacak diye Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üyeleri tarafından toplandığı, fakat ihtiyacı olanlara dağıtmak yerine sucuk yapılarak satışa çıkarılacağı ortaya çıktı.

Adana'da 112 Acil Çağrı Hattına gelen ihbar üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, polis ve zabıta görevlileri, Yüreğir ilçesi Dede Korkut Mahallesi'nde bir depoya operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda, piyasaya çıkarılmak için hazır bulunan 38 ton 920 kilo kaynağı belli olamayan et bulundu. Öne sürülen ifadeye göre, soğuk hava deposunu, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı lideri Alparslan Kuytul’a destek için izinsiz gösterilere katılan ve kendisiyle ilgili bu sebeple 2 defa işlem yapılan Selahattin G.’nin (31) kiraladığı belirtildi.

Diğer taraftan ele geçirilen etlerin, vatandaşların dini duygularını sömürerek toplandığı, Kurban Bayramı’nın ardından günler geçmesine rağmen toplanan etlerin ihtiyacı olanlara ulaştırılmadığı belirlendi.

Piyasa değeri hemen hemen 5 milyon TL olan etin, sucuk yapılması için Kayseri’deki bir et işleme fabrikasına gönderileceği öne sürüldü. Geçen aylarda Selahattin G.’ye ait olduğu iddia edilen sürülen başka bir depoda daha bin 800 ton kaçak etin ele geçirildiği ortaya çıktı.

Polis ve zabıtanın el koyduğu etler, toprağa gömülerek imha edilirken, depo sahibi Selahattin G.’ye hemen hemen 50 bin TL idari para cezası verildiği belirtildi. Daha öncesinde emniyet güçlerinin Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına gerçekleştirdiği operasyonda kurban eti toplanarak yapıldığı iddia edilen sucuklar bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal