Furkan Vakfı Topladıkları Etleri Sucuk Yapıp Satmış

Kayyum atanıp kapatılan Furkan Vakfı'nın, halktan yardım olarak topladığı kurban etlerini anlaştığı firmalarda sucuk yaptırıp yüksek fiyattan sattığı ortaya çıktı.

09.05.2018-22:18 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-22:12) Furkan Vakfı Topladıkları Etleri Sucuk Yapıp Satmış

Adana'da kayyum atanıp kapatılan, kurucu başkanı Alpaslan Kuytul'un da aralarında olduğu 5 idarecisi tutuklanan Furkan Vakfı'nın, bağışlanan kurban etlerini Gaziantep ve Kayseri'de anlaştıkları fabrikalarda sucuk yaptırıp satarak, 4 milyon lira para kazandığı ortaya çıktı. Polisin vakfa yapılan operasyonda ele geçirilen belgelerde yaptığı incelemede, "infak" ismi altında toplanan bağışlardan da benzer biçimde gelir elde edildiği öğrenildi.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na dönük 30 Ocak'ta başlatılan soruşturmada, Adana merkezli 3 şehirde yapılan operasyonla içinde vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 5 şüpheli tutuklandı. Vakfa dönük elde edilen bilgiler kapsamında geçen hafta da Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, Adana, Elazığ, Malatya, Ankara, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Hatay, Konya ve İzmir'de belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon yaptı.

Özel harekat polislerinin de destek sağladığı operasyonda, vakfın, akademi ve finans kaynaklarından yetkili olan 23 kişi gözaltına alındı. Birimler, evlerde gerçekleştirdikleri aramada ise dergi, CD, hard disk ve evrak ele geçirdi. Şahısların, vakfın para trafiğini yöneten kişiler olduğu öğrenildi.

Ele geçirilen çok sayıda evrak ve belgede yapılan incelemede, vakıf idarecilerinin kurban bayramında büyük ve küçükbaş hayvanları bağış olarak aldığı, elde edilen eti ise Gaziantep ve Kayseri'de anlaştıkları fabrikalarda sucuk yaptırıp, toplam 48 bin 100 adet kangal sucuğu iyi fiyata sattıkları tespit edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal