Fuat Oktay'dan Çarpıcı AB Mesajı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "AB'ye üyelik süreci teknik olmaktan çok siyasi bir süreçtir. Türkiye 54 yıl önce talebini açıklamış bugün de açıklamaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

06.11.2018-11:19 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-11:09) Fuat Oktay'dan Çarpıcı AB Mesajı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "AB'ye üyelik süreci teknik olmaktan çok siyasi bir süreçtir. Türkiye 54 yıl önce talebini açıklamış bugün de açıklamaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Avrupa Birliği'ne üyelik süreci ile ilgili açıklamalar yaptı.  Oktay, "AB'ye üyelik süreci teknik olmaktan ziyade siyasi bir süreçtir. Bize teknik nedenlerle gelmemeleri lazım. Türkiye 54 yıl önce niyetini açıkça belli etmiş bugün de belli ediyor." açıklamasında bulundu. Türkiye'nin politikalarında değişiklik olmadığını ama Türkiye'nin asla başka birinin kapısında farklı bir pozisyonda beklemeyeceğini belirten Oktay, "Türkiye dik ve net durmakta. Biz kendi milletinin geleceği, çıkarları kapsamında duruş gösteririz." dedi.

Kıbrıs’ı Yalnız Bırakma Lüksümüz Yok!

Oktay, Doğu Akdeniz'de ortaya çıkan gerilimle ilgili de açıklama yaptı. "Kıbrıs'ı hiç bir konuda yalnız bırakma gibi ne şansımız ne de lüksümüz bulunmakta. Kıbrıs'taki sorunlar bizim sorunlarımızdır. Hem koordinasyon hem de ortak çalışma devam edecek." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal