Fuat Oktay'dan ABD Temsilciler Meclisi'nin Kararlarına Tepki!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Temsilciler Meclisi kararlarına ilişkin, "Hukuka, ABD ile Suriye konusunda vardığımız mutabakatın ruhuna aykırıdır" dedi.

30.10.2019-14:44 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-14:58)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından, ABD Temsilciler Meclisi'nde alınan kararlara ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Hiçbir yaptırım kararının Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında teröre karşı verdiği haklı mücadeleyi durduramayacağını belirten Oktay, tarihi hadiselerin, parlamento sıralarında ideolojiler ışığında değil, tarihçiler ve araştırmacılar tarafından bilimin ışığında ortaya çıkarılması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, konuya yönelik şunları söyledi:

"Zamanlaması hepimizi düşündüren bu yanlı tehditlere boyun eğmeyecek, ne terörle mücadelemize ne de tarihimize kara çaldırmayacağız. ABD Temsilciler Meclisi'nde dün onaylanarak Senato'ya gönderilen yaptırım tasarısı ve sözde Ermeni soykırımını tanıyan karar hukuka, ABD ile Suriye konusunda vardığımız mutabakatın ruhuna aykırıdır. Türkiye teröre karşı haklı mücadelesinde başarılı olup dik durdukça ne yazık ki ülkemizi hedef alan iftira kampanyaları yoğunlaşmaktadır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal