Fuat Oktay Kimdir?

Fuat Oktay kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? Fuat Oktay'ın kariyeri ve eğitim hayatı nasıl şekillenmiştir? Fuat Oktay Ak Parti'de hangi görevlerde bulunmuştur? İşte başarılı siyasetçinin hayatı hakkında merak edilenler...

07.03.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 06.05.2021-16:15) Fuat Oktay Kimdir?

24 Haziran 2018 yılında Türkiye'nin yönetim biçiminin Başkanlık Sistemi olarak değişmesinin ardından Türkiye'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak tarihe geçen Fuat Oktay'ın hayatı en çok merak edilen konuların arasında yer alıyor. Bu sebeple Fuat Oktay Kimdir? Fuat Oktay kaç yaşında? Fuat Oktay nerelidir? Fuat Oktay'ın kariyeri en çok soruların arasında yer alıyor. İşte o soruların yanıtı...

FUAT OKTAY KİMDİR?

1964 yılında Yozgat'ın Çekerek ilçesinde dünyaya gelen Fuat Oktay, 1985 senesinde Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü'nü tamamladı. Lisans eğitiminin ardından üniversitede araştırma görevlisi olarak görev yaptı.

FUAT OKTAY'IN EĞİTİM HAYATI

Fuat Oktay, 1990'da akademik başarıda dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında olan ABD Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nde, imalat mühendisliği ve işletme departmanında yüksek lisans programlarını bitirdi. Ardından aynı üniversitede endüstri mühendisliği dalında doktora derecesini yapan Fuat Oktay, havacılık ve otomotiv endüstrisi alanlarında uzmanlaştı.

FUAT OKTAY'IN KARİYERİ

Beykent Üniversitesi’nde İşletme Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevini icra eden Fuat Oktay, hem kamu hem de özel olmak üzere, çeşitli kurum ve kuruluşlara danışmanlık yapmıştır. Fuat Oktay, danışmanlığını üstlendiği  kuruluşların bazılarında Genel Müdür, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiştir.

2008-2012 döneminde Türk Hava Yolları (THY) Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini layıkıyla sürdüren Fuat Oktay, bu süreçte birçok ortak girişim projesinin uygulamaya girmesinde öncü rol oynadı. Ayrıca Fuat Oktay,  DEİK, Türk-İngiliz, Türk-Alman ve Türk- İspanyol İş Konseyleri Yürütme Kurulu üyeliklerinde icraatta bulundu.

En önemli faaliyetlerinden biri 2012-2016 yılları arasında T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevini üstlenmesidir. Ayrıca 19 Haziran 2016 tarihinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak göreve başlamasına kadar Başbakanlık Müsteşarlığı yaptı.

Türkiye'nin Suriye'deki terörle mücadelesinde başlatılan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları çerçevesinde kurumlar arası koordinasyonu sağlayan Fuat Oktay, aynı dönemde kamu kuruluşlarında dijital dönüşüm hamleleri gibi yürütülen birçok faaliyetin içinde bulunmuştur.

24 Haziran 2018'de düzenlenen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi ile beraber Türkiye'nin yönetim biçiminin Başkanlık Sistemi olarak değişmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanan Fuat Oktay, Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanı yardımcısı olarak tarihe geçti.

Fuat Oktay, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TAI) yönetim kurulu üyeliğinde faaliyette bulunmuştur. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve Türk Telekom A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini devam ettirmektedir.

FUAT OKTAY'IN AİLESİ

Çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olan Fuat Oktay evli ve 3 çocuk babasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal