Fuat Oktay: 'Doğu Akdeniz’de ve KKTC’de Haklarımızı Koruyacağız'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: ’Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğiz.'

21.12.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 21.12.2019-14:33) Fuat Oktay: 'Doğu Akdeniz’de ve KKTC’de Haklarımızı Koruyacağız'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM'de 2020 yılı yeni bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının bölgede barışın ve istikrarın perçinlenmesi için bir fırsat olarak kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Hidrokarbon kaynakları konusunda Türkiye'nin meşru çıkarlarından en küçük bir taviz verilmeyeceğinin vurgusunu yapan Oktay, "Şu anda Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis adlı sismik araştırma gemilerimiz ile Yavuz ve Fatih sondaj gemilerimiz, deniz kuvvetlerimize ait fırkateyn, korvet, İHA ve SİHA’ların korumasında faaliyetlerine devam etmektedir. Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerimiz bahane edilerek AB tarafından onaylanan yaptırım taslağının bizim nezdimizde hiçbir hükmü yoktur." cümlelerini kullandı.
Oktay, Doğu Akdeniz’de Libya ile imzalanan münhasır ekonomik bölge anlaşmasının önemli bir başka konu olduğunu belirtti.
Anlaşma ile iki kıyıyı dostluk köprüsü ile birbirine bağladıklarını, Libya ile yakın iş birliğinin her iki ülkenin çıkarlarına ve bölgede barışına faydalı olacağını açıklayan Oktay, şunları söyledi:
"Sahada, masada ve düşüncede güçlü olmaya dayanan dış politikamızı, milli menfaatlerimize, bölgemizin ve dünyanın barış ve istikrarına, insanımızın refah ve huzuruna odaklanan bir yaklaşımla uygulamayı sürdüreceğiz. Ayrıca yurt dışındaki vatandaş ve soydaşlarımızın hak ve çıkarlarının korunması ile onlara sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması konusundaki somut çalışmalarımız da devam edecektir. Elde ettiğimiz başarıların tamamının, aziz milletimize ve ülkemize ait olduğunun bilincindeyiz. 82 milyon vatandaşımızın başarı hikayeleri, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha güçlü hale getirmiştir. Ülkemizi, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Atatürk’ün işaret ettiği, muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine ulaştıracak vizyonu taşıyor, hizmetlerimize ve politikalarımıza yansıtıyoruz. Dönüşüme seyirci kalmayarak, hızla değişen dünyayı yakalayabilecek, ülkemizi daha gelişmiş ve müreffeh hale getirecek politikaları 2020 yılı bütçemiz çerçevesinde hayata geçirmeye devam edeceğiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal