Fuat Oktay: Bu Savaş Sebebi Olmayacak da Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, '(AB'den) Hakkaniyet bekliyoruz. Bu hakkaniyet çerçevesinde de Türkiye'nin geri adım atmasını kimse beklemesin.' açıklamasında bulundu.

29.08.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-12:26) Fuat Oktay: Bu Savaş Sebebi Olmayacak da Ne Olacak?
'Türkiye ne pahasına olursa olsun Doğu Akdeniz'in her metrekaresinde, o suyun her metreküpünde haklarını koruyacaktır.' ifadesini kullanan Oktay, 'Avrupa'ya söylediğimiz şu, Doğu Akdeniz de dahil olmak üzere Egeler de dahil olmak üzere Türkiye haklarından kesinlikle vazgeçmeyecektir.' diye konuştu.

Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmaya çalışmasıyla ilgili Fuat Oktay, 'Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak?' ifadesini kullandı.

TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ'DE KENDİ GEMİSİYLE KENDİ KAYNAKLARINI ARAŞTIRDIĞINDA NİYE KIYAMET KOPAR?

'Ne yazık ki Avrupa'nın, Türkiye'nin lehine, çıkarlarımıza olan hiçbir konuda yanımızda olmayı bırakın tepki vermediğini pek hatırlamıyoruz.' diye konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şu ifadeleri kullandı:

'Milletimiz söz konusu bağımsızlığı, istiklali, özgürlüğü olduğunda hiçbir şey dinlemez. Bedel ödemekmiş, şuymuş, buymuş umurunda bile olmaz.

Bir başka ülke, kendi kıta sahanlığında kendi faaliyetlerini yürüttüğü zaman hiçbir ses çıkmıyor da Türkiye kendi kıta sahanlığında Doğu Akdeniz'de kendi gemisiyle kendi kaynaklarını araştırdığında niye kıyamet kopar, anlaşılır gibi değil.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal