FSM Köprüsü Mora Bürünecek

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde rahatsızlığına farkındalık rengi olan mor ışık ile aydınlatılacak.

21.09.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-17:15) FSM Köprüsü Mora Bürünecek
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü çerçevesinde farkındalık uyandırmak için İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü mora renk ışıkla aydınlatılacak.

Alzheimer Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Turan Işık, alzheimer rahatsızlığının hafıza kaybı, dikkatte bozulma, gündelik işleri yapmada zorluk, konuşma fonksiyonlarında ve görsel alansal becerilerde bozulma ile ilerleyen bir hastalık olduğunu ifade etti.

Alzheimerın şahsın günlük yaşam aktivitelerini ciddi oranda sınırladığını ifade eden Işık, 'Halen dünyada 45-50 milyon alzheimer hastası olduğu tahmin edilmektedir ve bu sayının giderek artacağı öngörülmektedir. Bu artış ülkemize projekte edildiğinde, sayının Türkiye'de daha fazla hissedileceği düşünülmektedir' şeklinde konuştu.

Hastalığın erken ve doğru olarak tespit edilmesinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Işık, alzheimerda iyileştirici yollar uyguladıklarını ifade etti.

Işık, şu ifadeleri kullandı:

'Alzheimer Vakfı öncülüğünde ve Geriatrik Bilimler Derneği katkısıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bu hastalığın temsili rengi olan mor renk ile bir gün süreyle aydınlatılacak. Ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, 'Zamanın Çizgileri' adlı fotoğraf sergisi açılışını yaptık. Sergi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'ne kadar ziyaretçilerine açık olacaktır.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal